Hoogeveen – Met het planten van een boom op de Kaap, is onder grote publieke belangstelling de Open bedrijven Dag 2016 van start gegaan. Via een uitgezette route kon het publiek een kijkje nemen. In de ondergrondse parkeergarage, en ook in de woningen erboven kon een kijkje worden genomen.

Bob de bouwer, en de vele stands van de aannemers en mede bouwers die hun werkzaamheden aan dit project uitvoeren waren vertegenwoordigd. Kinderen konden zich vermaken met het timmeren en het bedienen van een mini graafmachine.

Aan de van Echtenstraat bij korenmolen “De Zwaluw” ook een van de deelnemende bedrijven. Was het zeker de moeite waard. De bezoekers kregen uitleg hoe een molen werkt.

Radio Hoogeveen.
Onder begeleiding kon er een live radio-uitzending worden bij gewoond. Bij de regionale omroep van Hoogeveen aan de Raadhuisstraat. Er werd  uitleggegeven hoe een radio uitzending wordt geproduceerd. ’s Morgens was er eerst het programma Snelfiltermuziek, een programma met veel muziek tijdens de koffie. Gevolgd door het programma “In The Mood” gevold door het sportprogramma “De Sport”. Radio Hoogeveen is te beluisteren op 106.8 Fm in de ether, en 104.1 Fm op de kabel.

https://youtu.be/DjsAjK-4VaA

Bork Sloopwerken recycling calamiteiten.
Grote belangstelling was er aan het Zwartschaap in Stuifzand, bij Sloopwerken en Recyclings bedrijf Bork. Er kon een rondrit met een treintje over het terrein worden gemaakt. Langs de vele opslagplaatsen van de gerecyclede restproducten. Er werd tijden de rit uitleg gegeven.
Kinderen konden spelen op de vele springkussens die op het terrein stonden op gesteld. In loods waar het machinepark stond opgesteld, werd het publiek een kopje koffie aangeboden.

Dat Bork sloopwerkzaamheden uitvoert, is wel duidelijk zichtbaar in Hoogeveen. Het slopen van onder ander de huizen aan Het Kaap laantje (nu de bouw van de Kaap), de sporthal aan de Sportvelden-weg waar nu de nieuwe sporthal het Atrium staat, en met de recentelijke sloop van !pet aan de Hoofdstraat.

KARgo/Alfa-college
Bij het Opleidingscentrum van Kreeft aan de Stroom, werd een demonstratie tractor rijden gegeven. Zo kon er bij KARgo/Alfa-college een band uitgebalanceerd worden, en worden verwisseld aan een auto. Buiten op het terrein stond een autosimulator, van veilig verkeer Nederland. Met een remproef kon de reactiesnelheid van de chauffeur worden gemeten.

Aan de Hoogeveense Bedrijven Dagen 2016 deden 39 bedrijven mee.

05_11_16-kreeft-1-1 05_11_16-kreeft-4-1 05_11_16-kreeft-5-1 05_11_16-kreeft-7-1 05_11_16-kreeft-8-1

Geef een reactie