Hoogeveen – Maar liefst 750 kinderen uit groep 3 en 4 van basisscholen in de gemeente Hoogeveen brengen verspreid over drie dagen een bezoek aan Theater De Tamboer. Vanuit het Cultuurmenu gaan normaal gesproken alleen kinderen vanaf groep 5 naar het theater.

foto de Tamboer Hoogeveen ©

Maar De kleine vuurtorenwachter is niet geschikt om op basisscholen te spelen, omdat de voorstelling zich afspeelt in een tent in een verduisterde ruimte. Daarom staat er deze week een grote, witte tent op het toneel van de Tamboerzaal, waarin de derde en vierde groepers plaatsnemen. Een spannende onderneming voor de jonge bezoekertjes, waarvan velen misschien wel hun eerste theaterervaring opdoen.

De Kleine Vuurtorenwachter
Valentijn Productiehuis speelt De kleine vuurtorenwachter, een intieme voorstelling over afscheid nemen, liefde en moed. Als vuurtorenwachter weet de opa van Sylke alles over schepen, de sterren, de zee en verre einders. Maar wanneer opa doodgaat, mag Sylke op de vuurtoren passen. Maar dan gebeuren er plotseling wonderlijke dingen… Het verhaal wordt verteld met woorden, schaduwen en schimmen, waarbij er op de grote witte tent wordt geprojecteerd. Daarom is er een verduisterde ruimte nodig.

Geef een reactie