Fluitenberg – van woensdag 15 juni  tot zaterdag 18 juni barst het jaarlijkse dorpsfeest in Fluitenberg weer los. Het is al weer het 42e dorpsfeest in successie. Vanaf woensdag zal er ook een heuse zweefmolen aanwezig zijn. Dit was vorig jaar een enorm succes, en is er besloten dit jaar weer.

fluitenberg-feest-week(13)-1

De feestcommissie heeft ervoor gekozen om met uitzondering van de stratenplayback, songfestival, geen thema te benoemen. En hoopt zo op deze manier de creativiteit groter te willen maken. Met name bij de straatversiering groter wordt.

Ook dit jaar wordt er weer gekozen voor 4 avonden, om zo zowel jong en oud aan hun trekken te laten komen. Ook zou er woensdagavond een Blindvolleyballen zijn. Donderdagavond is er kaarten die een goede zal aanvulling geven. De beide activiteiten tellen mee voor de stratenzeskamp van aanstaande zaterdag. Voor het kaarten is ook een individuele deelname mogelijk.

Vrijdag.
om 18.30 uur is er een fleurige opening voor de kinderen met muziek, ballonnen en versierde kinderfietsen. Het vervolg van de avond staat ook in het teken van kinderen jeugd en muziek. Met om 19.30 uur een playbackshow voor verschillende leeftijdscategorieën t/m 14 jaar. De band, Straq, zal de avond muzikaal omlijsten tot in de late uurtjes.

Zaterdag is het vroeg opstaan voor de organisatie.
Vanaf 8 uur staat er een ontbijt klaar in het dorpshuis. Een jaarlijkse traditie die enorm gewaardeerd wordt. De supermarkt uit Pesse verzorgt de ingrediënten voor dit ontbijt. Om 10 uur starten de activiteiten voor de kinderen. Deze wordt jaar georganiseerd door de activiteitencommissie. Alle kinderen zien welkom en krijgen gratis ranja die wordt aangeboden door het dorpshuis.

Buurtenzeskamp.
De buurtzeskamp zal net als voorgaande jaren weer met een aantal spectaculaire spellen hebben. Het ochtendprogramma is om 12.00 uur teneinde, En zal om 13.00 uur weer worden hervat. Met in het middagprogramma is ook een ballonnenrace voor de jeugd.
S ’avonds om 8 uur is er een stratenplayback als afsluiting van de buurtenzeskamp. En de bekendmaking van de winnaar van de buurtenzeskamp.

Door Henk Boer

Geef een reactie