Hoogeveen – Op zaterdag 16 april vindt vanuit de Grootste Gehaakte Deken van de Wereld een ‘Haak in’ gepland. Op verschillende vestigingen van de NNCZ zijn hakers welkom om samen te werken aan de deken.

P1240538 b

Tussen 14.30 en 17.00 uur vindt de ‘Haak in’ plaats in Woonzorgcentrum de Zonnehof in Haren en het Jannes van der Sleedenhuis, locatie de Vecht in Hoogeveen.

Vele ouderen, vrijwilligers en medewerkers van de NNCZ werken samen aan de Grootst Gehaakte Deken van de Wereld. Deze wordt in 2018 gepresenteerd in Leeuwarden als die stad Culturele Hoofdstad van Europa is. Het staat voor veel meer dan een recordpoging: al die draadjes wol staan symbool voor verbindingen. Het haken staat niet op de voorgrond, het gaat om het verbinden.

“Verbindingen leggen tussen mensen, samen bezig zijn, samen iets moois maken, weer ergens bij horen, rollen en posities wijzigen en iedereen van waarde te laten zijn is wat wij belangrijk vinden,” aldus Roeli Mossel, Bestuurder van de NNCZ. “De NNCZ is er voor de inwoners van wijken en dorpen die aangeven ondersteuning en zorg nodig te hebben. Met onze activiteiten leggen we verbindingen in de buurt en zijn we actief onderdeel van de lokale gemeenschap. We stimuleren onze cliënten verbinding te houden en te maken met de vertrouwde omgeving en zijn of haar sociale netwerk. Het haakproject is een prachtig voorbeeld van een project dat hieraan bij draagt!”

Het haken van een deken waaraan iedereen kan bijdragen en waardoor samen verbindingen worden gelegd is een prachtig voorbeeld. Het verbindt mensen. Immers: samen zijn we van waarde!

Wilt u ook aanhaken? Neemt u dan contact op met de Zonnehof in Haren via 050 534 66 44 of locatie De Vecht via 0528 200 270.

Door Henk Boer

Geef een reactie