Gescheidenis,  Nieuws uit Hoogeveen,  Onderwijs

Grote belangstelling voor laatste schooldag Menso Alting College (MAC)

Hoogeveen – Zaterdag 22 september was het de laatste dag, dat er de gelegenheid werd geboden dat het Menso Alting College (MAC) en de laatste jaren het Roelof van Echten College, aan de Julianastraat, toegankelijk was voor publiek. Voor sommige was het een emotioneel moment om hun school te zien afbreken. Weer een tijdperk dat word af gesloten. En zo gaat er weer een stukje historie verloren in Hoogeveen, het MAC  werd in 1925 geopend.

Zeker drie generaties hebben het onderwijs genoten op het MAC, zelfs de jongere generatie die al heel wat jaartjes van school zijn kwamen nog eens een kijkje nemen. Om met hun vriendinnen en vrienden van toen, gezamenlijk nog eens herinneringen op te halen, uit die schooljaren tijdens de sloopwerkzaamheden.

Wethouder Erik Giethoorn samen met Jan Bork hadden vanmorgen de eer om het startsein te geven van de Demolition Day, Landelijke dag van de sloop. De heren van praatjes en plaatjes lieten hun muziek van toen op verzoek horen. Om de herinneringen nog eens even weer levendig te maken aan al die schooljaren. Tot slot kregen alle bezoekers een heerlijke sloopkogel (oliebol) aangeboden.

Een oude Amerikaanse schoolbus, reed de bezoekers vanaf het parkeerterrein bij het oude Maxx Events  sporthal naar het oude MAC gebouw.

Eind november moet de sloop een feit zijn, en plaats maken voor 32 woningen.
Het slopersteam van Bork
Nog eens een keer voor het schoolbord waar je leraar op heeft geschreven voor uitleg
Twee dikke vriendinnen maakten in 2011 een werkstuk en wonnen dat jaar, en nu staat het in de vitrine van het MAC (De Dames krijgen naar afloop hun werkstuk als herinnering aan hun school mee naar huis)
Nog even met elkaar chillen op de gang
De laatste schooldag op de fiets naar school
Na afloop kreeg elke bezoeker een sloopkogel (Oliebol)

Geef een reactie