Wageningen – met nog een week te gaan voor dat het NK atletiek van start gaat, heeft Jacelyn Gruppen laten zien dat zij de goede vorm heeft gevonden. In Wageningen liep de atlete van HAC’63 namelijk een nieuw clubrecord op de 1500 meter.

Voor de lange afstandloopster is een 1500 meter een lastige afstand. Het vraagt een andere aanpak en een iets andere tactiek dan bijvoorbeeld een 5000 meter, de afstand waarop Jacelyn uit gaat komen tijdens het NK.

In Wageningen wist Jacelyn de 1500 meter als snelste dame uit te lopen. Dit deed ze in een tijd van 4:41,24. Daarmee verbrak ze het clubrecord dat ze al in handen had. Daarmee lijkt ze er klaar voor te zijn om aankomend weekend van start te gaan op het NK. Het was al bekend dat naast Jacelyn ook Erik Leusink en Charlene Okken waren toegelaten. Maar dit weekend kwam er ook goed nieuws voor Gert-Jan Stevens. Hij stond namelijk op de reservelijst voor het de 1500 meter van het NK. Maar doordat een atleet zich heeft afgemeld voor deze afstand, mag ook Gert-Jan zich opmaken voor het kampioenschap dat in Utrecht zal plaats vinden.

Geef een reactie