Hoogeveen – 30 april 2016 – H.Z.V.V C2 is kampioen! Zaterdag werd Noordscheschut C1 met 4-2 aan de kant gezet met technisch verzorgd en fysiek sterk voetbal. Het kampioenschap is om drie redenen zeer bijzonder. Allereerst zijn alle teams in de eerste klasse 27 op afstand gezet met nog twee wedstrijden te spelen.

c2

Dat is een geweldige prestatie in een competitie met bijna alleen maar C1 elftallen, zoals die van Hoogeveen en Drenthina. Daarnaast is het voor de tweede keer op rij dat C2 kampioen wordt. Vorig seizoen speelde het team nog in de tweede klasse. Volgend seizoen mag C2 de krachten meten in de hoofdklasse. Heeft ooit eerder een H.Z.V.V C2 team op zo’n hoog niveau gevoetbald?

De kracht van C2
Wat is de kracht van de C2 elftallen van dit en vorig seizoen? Daar is niet één verklaring voor. Opvallend is wel dat Daniel Noordzij als trainer beide elftallen heeft begeleid. Daniel kan twee dingen heel goed: zorgen dat spelers zich ontwikkelen en zorgen voor een positieve sfeer. Het is fantastisch om te zien hoe de jongens en meiden van C2 ook dit seizoen weer zijn gegroeid in hun kunnen. Ze hebben zich voetbaltechnisch en -tactisch verbeterd, maar zeker ook qua zelfvertrouwen en zelfkennis. Ze zitten bij C2 goed in hun vel. Ook in fysiek zware wedstrijden bleven ze overeind en trokken ze meestal aan het langste eind. Slechts eenmaal kwamen ze mentaal te kort, in de verliezende wedstrijd uit tegen Hoogeveen (3-1). Thuis werd dat rechtgezet met een klinkende 5-1 winst.

De spelers
Langs de lijn genieten we van captain Guus Sijtsma, waar het voetbalplezier van af spat. Guus strooit met steekballen en zet de grootste knapen op het verkeerde been. En we genieten van het centrale duo Ruben Scholing en Marcus Hansma, die als reuzen achterin aanvallen breken en tegenaanvallen opzetten. Keeper Frank Leffers won al snel het vertrouwen van zijn ploeg en verdedigt katachtig en onverschrokken zijn doel. De backs Roeland Fernandez-Roos en Luc Timmerman zijn hard en fair. Roeland kom je nog drie keer tegen als je denkt ‘m voorbij te zijn. Luc is ook aanvallend sterk met een fluwelen pass en voorzet. Aron Fieten en Tristan van der Veen zijn weliswaar geen ijsbrekers maar staan inmiddels ook hun mannetje. Aron is technisch sterk en snapt het spelletje. Tristan maakt met z’n gouden linkerpoot fraaie en belangrijke goals. De beide meiden Gulnaz Yildirim en Manon de Vries passen perfect in het team. Gulnaz is snel, behendig en sterk in het duel. Manon geeft de jongens het goede voorbeeld als het om winnaarsmentaliteit en strijdlust gaat. Koen Zuidema heeft een rottijd achter de rug door een knieblessure. Hij speelt inmiddels met zichtbaar veel plezier een hele nuttige rol in het team. De kleinsten zijn Dinand de Vries en Timo Wassens. Dinand is een handige lefgozer die het nog ver kan schoppen. Snelle Timo wordt steeds brutaler en laat regelmatig de mooiste passeeracties zien. Voorin hebben we dan nog Jayson van de Zweerde en Hans Knol. Jayson heeft geleerd het koppie niet te laten hangen als het een enkele keer mis gaat. Hij combineert snelheid en techniek nu met vechtlust. Topscorer Hans is gedreven, snel en balvaardig. Van C2 heeft hij zich misschien wel het meest ontwikkeld de afgelopen paar jaar.

De begeleiders
Maar het team zou niet compleet zijn zonder leider Cor Timmerman en assistent-trainer Jordy Westerop. Cor is een van de supervrijwilligers van H.Z.V.V, wat doet hij niet binnen de club? Bij C2 regelt hij van alles, dit keer kampioenschap shirts en een kampioenskar door de stad. Jordy is de rechterhand van Daniel. Er is geen betere grensrechter te vinden dan Jordy: hoe een ander ook vlagt, Jordy blijft altijd eerlijk en sportief.

Door Henk Boer

Geef een reactie