Hoogeveners maken 0-2 achterstand in slotfase goed
Hoogeveen – H.Z.V.V heeft op de valreep tegen middenmoter Winsum een punt gepakt. Tien minuten voor tijd leek H.Z.V.V bij een 0-2 achterstand tegen de eerste thuisnederlaag op te lopen.

In een spectaculaire slotfase vocht H.Z.V.V zich sterk terug en kwam alsnog langszij. De thuisploeg kreeg zelfs de kans op de winst, maar uitblinker Winsum-doelman Germen Bouwman redde een punt voor de gasten.

H.Z.V.V-trainer Karlo Meppelink stond na afloop met een kater naast het veld. Hij vond dat zijn ploeg bestolen was door scheidsrechter Lips. ‘Ja, zij maakten twee keer hands in het strafschopgebied, maar hij deed niets. De strafschop die Winsum kreeg kan hij geven. Wij voetbalden tegen een blok. Winsum speelde erg negatief voetbal en dat is niet leuk voetballen. Ik kijk altijd naar het voetbal en als je daarnaar kijkt vind ik dat we een zege verdiend hadden. Na de 0-2 achterstand zag ik het trouwens niet meer zitten, maar we hebben niet verloren. Het is een wedstrijd om snel te vergeten’. H.Z.V.V had geluk dat concurrent d’Olde Veste ’54 ook punten verspeelde, zodat de schade beperkt bleef. Subtoppers als Drachtster Boys en Buitenpost kwamen echter wel dichterbij. Meppelink koos voor Stan Ypenburg als basisspeler en dat kostte Jordy Beeksma een basisplaats. De laatste weken begon H.Z.V.V vaak slecht aan een duel, maar tegen Winsum viel dat wel mee al hadden de gasten wel op 0-2 kunnen staan na een kwartier. Nadat Winsum al lang niet meer het strafschopgebied van H.Z.V.V had betreden, kwamen de bezoekers wel op voorsprong. Jan Hup raakte Wouter Bloem, die neer ging en arbiter Lips wees naar de stip. Niels van Dalen maakte geen fout. Dat was een fikse tegenvaller voor H.Z.V.V, dat geen raad wist met de defensieve spelwijze van Winsum.

Zoals verwacht kon worden trok Winsum zich na rust nog verder terug rond het eigen strafschopgebied, maar kneep bij balbezit er soms gevaarlijk uit. H.Z.V.V viel aan en Winsum wachtte af. Na een uur werd Winsum voor het eerst na rust dreigend en had H.Z.V.V-geluk dat Stan Buikema het doel te hoog zocht. Even later was de kans voor Tom Dijkman nog groter, maar ook hij schrok van de dot van een kans en mikte hoog over. H.Z.V.V was voortdurend in balbezit, maar liep zich steeds stuk op de compacte defensie van Winsum. Toen Wouter Bloem een kwartier voor tijd de 0-2 maakte, leek de eerste thuisnederlaag van H.Z.V.V in de maak. Arjan Akkerman knalde vlak daarna de bal schitterend in de touwen en dat was het sein voor een spectaculaire slotfase. H.Z.V.V joeg in een hoog tempo op de gelijkmaker en Bouwman pareerde knap een ziedende knal van Frank Strijker. Vier minuten voor tijd viel de gelijkmaker, die niet iedereen meer verwachtte. Arjan Akkerman kopte naar Rick Broek en hij kopte het leer langs Bouwman. Het ontketende H.Z.V.V kreeg zelfs de kans op 3-2, maar Marlon Luchtenberg kreeg de bal niet langs Bouwman.

Man van de wedstrijd: Arjan Akkerman
H.Z.V.V-Winsum 2-2 (0-1)
38. Niels van Dalen 0-1 (strafschop), 77. Wouter Bloem 0-2, 79. Arjan Akkerman 1-2, 86. Rick Broek 2-2. Scheidsrechter: Lips. Geel: Hup, Luchtenberg (H.Z.V.V), Kooijinga, Buikema (Winsum). Toeschouwers: 150.
H.Z.V.V: Streutker; Hup, Breukelman, Manusiwa, Pater (75. Beeksma); Akkerman, Luchtenberg, van Bree (64. Joao), Ypenburg; Strijker, Broek.

Door Henk Boer

Geef een reactie