Hoogeveen – Zaterdagmorgen 3 januari om 09.30 uur gingen de kabouters 4-5 jaar van start voor hun Snertloop op het H.Z.V.V sportcomplex van het Bentinckspark. De eerste ronden op veld 6 gingen in een sneltreinvaart. Nadat de laatste meters van deze kleine sporthelden waren afgelegd, konden er 6 kabouters worden gehuldigd. Jente Boer (5 jaar )was uiteindelijke de beste en mocht een echte leren bal in ontvangst nemen. Na afloop konden de deelnemers genieten van een kop warme chocolademelk of een kopsnert.

De kop was er af voor de organisatie en na half tien begon het publiek en de lopers binnen te stromen. Onder redelijke weersomstandigheden bereidde de categorie F & E pupillen en de Meisjes E1 en E2 (6 t/m 9 jaar) zich goed voor. Om 10.00 uur gingen de 30 deelnemers van deze groep op veld 2 van start. Na zo’n 20 minuten kwam de snelste loper over de eindstreep.

In totaal werden er 4 prijswinnaars gehuldigd, de 1e prijs werd overhandigd aan Zeth.In de groep van 10 t/m 14 jaar waren er iets meer deelnemers, 35 sportievelingen gingen om 10.30 op veld 2 en 3 van het H.Z.V.V complex van start. Dat alle deelnemers de conditie goed op peil hadden, bleek wel tijdens de 25 minuten die ze moesten lopen. In een enorm tempo werden de rondjes afgelegd. Om 11.05 uur meldden de koplopers zich bij de finish. Ook in deze categorie werden er weer 4 prijswinnaars gehuldigd en bleek Damian Strijker de uiteindelijke winnaar.

Om 11.00 uur was het complex van H.Z.V.V aardig vol gestroomd. De 85 lopers in de seniorengroep begonnen de kriebels te krijgen en waren druk bezig met hun voorbereidingen. Inmiddels was ook het publiek in grote getalen toegestroomd en was het een gezellige boel op de velden en de kantine van H.Z.V.V. Om 11.45 uur gingen de lopers van start en moesten ze 4 rondjes op het uitgezette parkoers rondom het sportpark afleggen, een ronde bedroeg een lengte van 1606 meter, zodat er in totaal 4 mijl werd gelopen. Dit jaar was de winnaar van de H.Z.V.V 4 mijl Snertloop bij de heren Tim Tigelaar. Bij de dames wast het Priscilla Niemeijer die met de hoofdprijs er vandoor ging.

Na de prijsuitreiking konden alle deelnemers genieten van een heerlijke kopsnert of een lekkere warme chocomel, aangeboden door de organisatie van de Snertloop. De gezellige familie sportdag kon worden afgesloten bij het Protos Weering toernooi. Waar het eerste team van H.Z.V.V een fraaie tweede plaats in de poule behaalde en zich plaatste voor de tussenronde op 7 januari van het P.W.Z.

Door Henk Boer

Geef een reactie