Hoogeveen – Voetballiefhebbers die de jongste spelers een warm hart toe dragen moeten aanstaande zaterdagochtend zeker een bezoek brengen aan H.Z.V.V. Op 13 juni organiseert H.Z.V.V het jaarlijkse toernooi voor de Kabouters. Dit toernooi is voor de allerjongste voetballers tot 6 jaar.kabouters

In totaal zullen er 15 teams uit de regio Hoogeveen deelnemen aan dit evenement. V.V.A.K, S.V Pesse, V.V Noordscheschut, H.H’97, V.V De Weide, V.V Hoogeveen en H.Z.V.V zullen teams afvaardigen. Voor het eerst wordt het toernooi gespeeld volgens de regels van de mini pupillen. Grootste verandering t.o.v. de wedstrijdjes die de kabouters normaal spelen zijn:

  • Het doel heeft een breedte van 3 meter en een hoogte van 1 meter.
  • Er wordt gespeeld 4 tegen 4 zonder keeper.
  • Wanneer de bal over de zijlijn gaat, dient hij in het spel te worden gebracht door middel van een intrap vanaf de zijlijn.
  • Er wordt gespeeld zonder scheidsrechter. Spelers bepalen in grote lijnen zelf of er een overtreding is gemaakt of niet en of de bal uit is of niet. Bij elk veld is een waarnemer aanwezig die eventueel kan helpen met de regels.
  • De trainers begeleiden de wedstrijden SAMEN vanuit de coach zone (naast het spel veld)
  • Het is niet toegestaan om direct te scoren vanuit een intrap vanaf de zijlijn of intrap vanaf de achterlijn. Doel is: Onze jongste spelers/speelsters Beslissen zelf, Gebruiken hun natuurlijke gedragsregels Hebben nog geen ervaring met scheidsrechters en missen hem niet. Hebben het meeste plezier, als ze vrij (zonder inmenging door derden) kunnen spelen. Maken geen fouten.
    Wij wensen alle deelnemers, begeleiding, ouders, Opa’s en Oma’s veel plezieren een sportieve zaterdagmorgen toegewenst.

H.Z.V.V meer dan voetbal alleen

Door Henk Boer

Geef een reactie