Urk – H.Z.V.V schoot met het 1-1 gelijke spel bij Urk een klein beetje op. Het kwam een punt dichter bij S.V.Z.W en nam een punt verder afstand van DOS ’37 en Drachtster Boys. H.Z.V.V blijft echter twaalfde en had graag de afstand met Urk willen verkleinen.

HZVV - Hoogeveen archief H.Z.V.V had zeker kans op de zege, maar de ploeg liet het in de eerste helft liggen toen het vier kansen onbenut liet. Na rust drong Urk aan en mocht H.Z.V.V doelman Streutker dankbaar zijn dat het bij 1-1 bleef.

H.Z.V.V speelde een goede eerste helft en in de rust had H.Z.V.V minstens met 0-2 voor kunnen staan. Vooral spits Rick Broek had zijn doelpuntentotaal op kunnen krikken, maar hij miste drie opgelegde kansen. Na vier minuten verscheen Broek al alleen voor doelman Koffeman, maar hij schoot tegen de keeper op. Acht minuten later kreeg hij een herkansing. Nadat eerst Pim de Jonge in kansrijke positie tegen Koffeman op schoot kreeg Rick Broek in de rebound de kans, maar hij mikte naast. H.Z.V.V was meer in balbezit, maar verzuimde op voorsprong te komen. De eerste kans voor Urk kwam na een kwartier toen Teun Hakvoort vrij voor Streutker verscheen, maar zijn schot ging naast.

Daarna namen de kansen af voor beide ploegen en speelde het spel zich voornamelijk op het middenveld af. Vlak voor rust kreeg Rick Broek weer de kans te scoren. Na een corner legde Pim de Jonge breed op Broek, maar zijn schot werd geblokt en opnieuw ging een goede kans voor H.Z.V.V verloren. Aan de andere kant kopte Jan van Slooten in, maar Streutker redde. Op slag van rust kreeg H.Z.V.V haar vierde mogelijkheid, maar vrij voor Koffeman schoot Frank Strijker te slap in. Urk mocht het meest blij zijn met de 0-0 ruststand en H.Z.V.V baalde, omdat het niet op voorsprong stond.

Na rust veranderde het spelbeeld, want Urk nam het initiatief over en schroefde het tempo op en H.Z.V.V moest terug. Een fel Urk zette H.Z.V.V onder druk, dat ver terug moest en na tien minuten had deze spelwijze al effect. De goed invallende Hessel Snoek legde breed op Lucas Nagel, die Streutker kansloos liet. Het had niet veel gescheeld of Urk was door gegaan, maar Hessel Snoek miste twee dotten van kansen en H.Z.V.V bleef hopen op een uitval. Die kwam er na een uur toen Erwin Breukelman Frank Strijker aanspeelde en zijn schot was Koffeman te machtig.

Urk zette daarna aan en kreeg kansen via Tol, Nagel en Snoek, maar H.Z.V.V bleef overeind. De mooiste kans voor Urk om de zege te pakken kwam in de laatste minuut. Teun Hakvoort had vrij voor Streutker de hoek voor het uitzoeken, maar door een fantastische redding van de H.Z.V.V-doelman zorgde hij ervoor dat H.Z.V.V met een punt het veld kon verlaten. In blessuretijd was H.Z.V.V zelfs even dichtbij de 1-2, maar invaller Stefan Kikkert schoot zelf, terwijl afgeven aan Marlon Luchtenberg misschien een betere optie was geweest. Even later bereikte een voorzet van rechts Frank Strijker net niet.

Urk-H.Z.V.V 1-1 (0-0)
54. Lucas Nagel 1-0, 63. Frank Strijker 1-1. Scheidsrechter: Gils.

Door Henk Boer

Geef een reactie