Sport

H.Z.V.V voor derde keer op rij winnaar AH Offerein Bokaal

Hoogeveen – H.Z.V.V heeft de vijfde editie van de AH Offerein Bokaal op haar naam geschreven. Het was voor de roodwitten alweer de derde zege op rij.

Winnaar HZVV AH Offerein Bokaal 2016 In een spannende finale werd buurman HZVV met 1-2 verslagen. De winnende treffer viel in de slotfase van de wedstrijd. Het duel stond onder de bezielende leiding van voormalig toparbiter Roelof Luinge.

Vriend en vijand waren het erover eens dat de overwinning van HZVV verdiend was. De ploeg van trainer Karlo Meppelink speelde met name in de eerste helft frivool en sneed regelmatig als een mes door de boter door de Hoogeveen-defensie. Met kunst en vliegwerk hield Hoogeveen het doel schoon. Halverwege de eerste helft kreeg men meer grip op de wedstrijd en was het prompt raak. Uit een corner kopte Ruben Peltjes de bal hard achter HZVV-doelman Hidde Streutker. Hierna bleef HZVV de bovenliggende partij en kopte Frank Strijker zijn ploeg in de 38e minuut naast Hoogeveen. In de tweede helft was het wat rommelig van beide kanten en kwam de wedstrijd wat meer in evenwicht. Daar waar iedereen rekening hield met een strafschoppenreeks was het uiteindelijk invaller Sander van Dijk die HZVV in de slotfase toch nog naar de overwinning schoot.

Zuidoostoosthoekderby Spannend was ook de Zuidoosthoekderby tussen SC Erica en Germanicus. Beide ploegen streden om de 3e en 4e plaats en maakten er een boeiende wedstrijd van. Na 90 minuten stond er een 2-2 stand op het scorebord. Vervolgens volgde er een bloedstollende penaltyreeks. Er waren 21 strafschoppen nodig om tot een winnaar te komen. SC Erica was uiteindelijk met 11-10 de gelukkige.

Ruinerwold was tot zaterdag de verrassing van het toernooi. Men verloor na strafschoppen van Hoogeveen zondag en won met 7-0 van Ruinen. In de strijd om de 5e en 6e plaats liet de tweedeklasser zich echter verrassen door het twee klassen lager spelende Hoogeveen zaterdag. De ploeg van de nieuwe trainer Edward Sabandar speelde een uitstekende partij en won uiteindelijk met 3-0. Ruinerwold werd wel uitgeroepen tot sportiefste ploeg. Tiendeveen nam het in de strijd om de 7e en 8e plaats op tegen Ruinen. Ook hier was er sprake van een boeiende wedstrijd, die uiteindelijk met 3-1 werd gewonnen door Tiendeveen.

Tevreden De organisatie kijkt met een goed gevoel terug op deze lustrumeditie. De deelnemende ploegen gaven ook aan met plezier te hebben deelgenomen. Ook sponsor Henri Offerein was zeer te spreken en zal zijn naam blijven verbinden aan het toernooi dat inmiddels een vaste plaats op de voetbalkaart heeft verworven.

Foto: Gerjo Stegeman

Geef een reactie