Hoogeveen – Afgelopen zaterdag kreeg H.Z.V.V, in haar laatste reguliere competitiewedstrijd, Genemuiden op bezoek. Een ploeg die nog een kleine kans had op een plaats in de nacompetitie voor promotie, een plaats die voor H.Z.V.V al zeker was.

Foto: s.v. Nieuwleusen

Nadat eerst Cheyenne Maulany werd gehuldigd omdat zij voor de 150e keer het shirt van H.Z.V.V aantrok in het eerste vrouwenteam begon de wedstrijd. H.Z.V.V begon niet goed aan de wedstrijd, was zeer afwachtend en liet het initiatief volledig over aan de gasten.

Ondanks dat Genemuiden het meeste balbezit had en ook aanvallender was dan de thuisploeg kreeg men niet echte kansen, het duurde dan ook tot de vijftiende minuut dat keepster Linda Jansen handelen moest. De bal kwam met een vreemde stuit in het zestien meter gebied maar ze kwam goed uit en wist het balnet voor de Genemuiden spits weg te plukken, daarmee een gevaarlijke kopbal voorkomend.

In de zeventiende minuut kwam H.Z.V.V voor de eerste keer in de wedstrijd in het zestien meter gebied van Genemuiden maar helaas raakten twee speelsters de bal verkeerd. Twee minuten later kreeg Iris Braker de eerste echte mogelijkheid maar haar inzet verdween net over het doel.

H.Z.V.V gaf daarna de regie van de wedstrijd weer uit handen en liet Genemuiden weer voetballen. Na een klein half uur voetballen loonde zich dat in de eerste goal voor de gasten. Over hun linkerkant kon de linkshalf van Genemuiden de bal op doel schieten maar haar schot ging voorlangs. Op rechts kwam echter de rechtsvoor ineens opduiken en met de punt van haar schoen kon ze de bal in de verre hoek plaatsen en wist ze H.Z.V.V op achterstand te zetten.

Vier minuten voor de rust leek het nog erger te worden maar Jansen wist de bal nog net uit het doel te houden.

De tweede helft begon H.Z.V.V iets beter dan de tweede helft en Lisa Postma kreeg na een pass van Daphne Jansen een mogelijkheid maar haar schot ging net voorlangs. Beide ploegen wilden aanvallen maar het was in de 24e minuut Genemuiden dat wist te scoren. Uit een corner werd de bal slecht verwerkt door H.Z.V.V-keeper en verdediging en de afvallende bal werd knap ingeschoten door de linksvoor van Genemuiden.

Vijf minuten voor tijd leek het nog erger te worden maar met een atletische sprong wist Daphne Jansen de bal op de doellijn nog tegen te houden en ervoor te zorgen dat de eindstand 0-2 bleef.

Volgende week begint voor H.Z.V.V de nacompetitie met een thuiswedstrijd tegen Winsum, men zal dan ongetwijfeld scherper uit de startblokken komen.

Door Henk Boer

Geef een reactie