HOOGEVEEN – Het parcours voor de wedstrijd van HSV het Vette Baarsje was uitgezet op het deel waar de Hoogeveensevaart begint bij Meppel vanuit het Meppelerdiep. Bij aankomst om 7.45 uur was het een water met een mooie lichte nevel over het water. Stroming zat er nauwelijks in. Beweging van vis was ook niet te zien. Normaal zie je vaak wel ergens een visje springen of zie je belletjes vanaf de bodem verschijnen ten teken dat de vis in beweging is.

Na de loting ging iedereen na zijn stek. Op elke stek moesten 2 vissers plaatsnemen omdat het een koppelwedstrijd is. De stekken zijn normaal gemaaid voor een persoon. Dus op enkele plekken moest er nog wat gesnoeid worden. Na het startsignaal om 9.30 uur was het water een geheel ander beeld. Op het Meppelerdiep was de scheepsvaart begonnen. Grote vrachtboten varen dan op het Meppelerdiep om hun lading na Meppel te brengen.

Voor het viswater in de Hoogeveensevaart op het deel waar wij zaten bleek de stroming soms sterk tot zeer sterk te zijn. Soms Links en daarna kwam de bak met water weer terug na links. De technieken van het vissen moet dan vaak omgezet worden. Ook de vis had er blijkbaar moeite mee. Op het gehele parcours werden nauwelijks aan beten waar genomen. Weer was het de kleine vis die af en toe hapte. Het koppel de Haan/ Pol (vervanger Keuning) wist de eerste plek op te eisen met 1540 gram. De tweede plaats was voor Boertien/Kleine met 1500 gram. Derde Schón/ Seegers 1420 gram. De vierde ging na Smid/ Rotmensen 1230 gram. Op de vijfde plaats Benjamins/Wolting 1080 gram.

Door Henk Boer

Geef een reactie