HOOGEVEEN – In Alphen aan den Rijn waren afgelopen weekend voor enkele HAC ‘63 junioren belangrijke wedstrijden. Het feit dat zij zich geplaatst hadden was op zich al zeer knap, maar er zat wellicht meer in.

Op vrijdagavond was Rasmillea Latulola de enige HAC ‘63 junior die aan moest treden. Zij deed bij de meisjes B mee aan de onderdelen 100m sprint en aan het kogelslingeren. Ze begon aan deze wedstrijd met enige reserve aangezien ze nog kort tevoren geblesseerd was geweest. De 100 meter gingen niet als gewenst. Het kogelslingeren ging echter beter dan verwacht. Ze verbeterde haar pr zelfs met ruim 2 meter.

Zaterdag waren er meer atleten van HAC ‘63 die aan de verschillende onderdelen mee deden. Het werd een zware dag met extreme warmte. Eva Stienstra begon met de series voor de 400 meter meisjes A. Met een sterke 2e helft liep zij naar de halve finales. Een geweldige prestatie. Later op de dag was die halve finale waar zij zich helaas niet wist te plaatsen voor de finale. Toch een zeer mooi resultaat. Sander Baas deed mee in een zwaar veld van jongens A bij het discuswerpen. Hij kwam niet door de voorrondes maar als je de overige deelnemers zag, duidelijk gespecialiseerde jongens, was dat absoluut geen schande. Als afsluiter van de zaterdag stond de voorronde van de 1500 meter voor jongens B op het programma voor Nick Kerkhof. Als debutant op de baan een dubbele uitdaging. Na een rommelige start waar ieder voor zijn plekje vocht, maakte hij de wedstrijd helemaal goed door een zeer sterk einde. Met een uiteindelijk 20e plek en een pr van 6 seconden had hij zijn doel gehaald en kon tevreden naar huis.

Zondagmorgen begon de dag al vroeg met 2 wedstrijden van 5000 meter voor de meisjes A en jongens A. Bij de meisjes mocht Iris Velting aantreden, bij de jongens waren Jan Bouwknegt en Job IJtsma de gelukkigen. Ook deze dag was het warm en stond er ook nog een stevige wind. Iris begin de dag maar was na een langlopende blessure nog niet in topvorm. Ze hield lang stand in de groep maar moest uiteindelijk de uiteindelijke 3 podiumlopers laten gaan. Ze werd zelf nog knap 4e na een sprintje. Bij de jongens waren er meerdere wedstrijden binnen een en dezelfde wedstrijd. Job probeerde voor het podium te gaan en hield dit tot halverwege vol. Daarna moest hij de kop laten gaan. Gegokt en verloren, maar alleen het podium dan. Hij liep namelijk wel zijn beste tijd dit jaar. Voor Jan was het een heel andere wedstrijd. Hij liep een goed gecontroleerde wedstrijd en eindigde in zijn 2e snelste tijd ooit.

Sander Baas mocht deze dag proberen bij het kogelslingeren een mooie prestatie neer te zetten. En dat deed hij dan ook, hij eindigde met een mooie afstand maar 2 cm van zijn pr af. En ook Eva Stienstra ging weer voor opnieuw mooie resultaten door op de 200 meter van start te gaan. Zoals verwacht geen finale plek maar wel een pr. Een hele mooie afsluiter van dit NK junioren.

Geef een reactie