Terschelling – De Berenloop is door de jaren heen uitgegroeid tot één van de grootste atletiekevenementen van Noord-Nederland.Jacelyn Gruppen

Dat komt niet alleen door het fraaie parcours, dat door de schitterende en afwisselende natuur van Terschelling voert, maar ook door de fantastische sfeer die er tijdens het Berenloopweekend op het eiland heerst.

Tijdens de 19e editie liep Jacelyn Gruppen de halve marathon. Jacelyn liep vanaf de start alleen, ze kon geen medelopers vinden waarmee ze een groepje kon vormen. Het eerste deel liep Jacelyn heerlijk in haar flow mede door de wind in de rug. Na 12 kilometer ging het parcours 3 kilometer over het strand en vanaf kilometer 15 had ze volle wind tegen.

Inge de Jong van TDR liep 50 seconden achter Jacelyn en doordat Jacelyn zich sterk voelde kon ze deze voorsprong behouden. Met een sterk gelopen wedstrijd pakte Jacelyn de overwinning in 1:18:17 en dit is tevens een persoonlijk record voor haar. Deze tijd is ook goed voor het nieuwe clubrecord bij de dames op de halve marathon van HAC’63.

Door Henk Boer

Geef een reactie