Aalten – Zaterdag 6 juni werd de 15e editie van de Gerard Tebroke Memorialloop gehouden in Aalten. Tijdens de 10 kilometer werd er hard gelopen, Gert-Jan Wassink uit Apeldoorn nam de leiding en pakte de overwinning in een tijd van 30:21 minuten.Alwin Hoorn winnaar 5km Ruinen

De HAC’63 atleet Erik Leusink uit Punthorst liep een goede race en was zeer tevreden met zijn tijd van 33:03 minuten. Deze tijd was goed voor een mooie 4e plaats overall en in zijn categorie mannen senioren.

Ruinen – Zondag stonden er veel HAC’63 atleten aan de start tijdens de Mooi Ruinen Run over verschillende afstanden. De weersomstandigheden waren gunstig voor de atleten. De jongste HAC’63 atleet was Kike Velting uit Dalen die haar 1.600 meter liep in 6:12 minuten en was hiermee de winnares in haar categorie meisjes tot 13 jaar. De atleet Jacelyn Gruppen legde de 5 kilometer af in 17:37 minuten en won hiermee deze afstand. De thuisfavoriete Ine Snoeken liep sterk en finishte in 18:55 minuten wat ook een PR is voor Snoeken. De 3e dames was Iris Velting uit Dalen die wist een tijd van 20 minuten neer te zetten. In de categorie dames 40+ was het Jeannet Roos die met een tijd van 22:25 minuten nipt de overwinning pakte. Anja Bennink volgde met 2 seconde en nam genoegen met een mooie 2e plaats. De talentvolle Alwin Hoorn uit Ruinen pakte vanaf het begin de koppositie in tijdens de 5 kilometer en hielt deze vast tot aan de finish. Hoorn zegevierde in een tijd van 17:01 minuten en kan terugkijken op een goede wedstrijd. Slechts 27 seconden later finishte Dave Hulzebos uit Zuidwolde en Samuel Hofman legde deze afstand af in 17:54 minuten en ging met de 3e prijs naar huis. Ook was er een podiumplek voor Horst van den Berg die in de categorie heren 50+ een 3e plaats behaalde met een tijd van 18:40 minuten. De 10 kilometer die tegelijk van start ging met de 5 kilometer werd gewonnen door niemand minder dan Lamko Hulzebos uit Zuidwolde in 34:14 minuten. Bij de heren 50+ was het Rob van de Graaf die een 2e plaats innam. Van de Graaf loopt de afgelopen maanden steeds sterker en liep vandaag de 10 kilometer in 38:34 minuten. De overwinning bij de dames op de 10 kilometer ging ook naar een HAC’63 atleet uit Zuidwolde. Antien van der Vegt liep van begin af aan op kop en finishte in een goede tijd van 40:23 minuten.

Assen – In Assen werd voor de 7e keer de Asser Stads Loop gehouden. Hier waren het de HAC’63 atleten Leon van de Lans en Cathy van Es-Bode die in Assen hun wedstrijd hebben gelopen. Leon van der Lans startte bij de 5 kilometer goed voorin en er werd gelijk hard gelopen. Van der Lans liep tot vlak voor de finish op 3e positie overall maar werd op het laatst ingehaald door Stephan Schriemer en moest hierdoor 1 seconde inleveren. In de categorie heren senioren werd Van der Lans 2e met zijn tijd 15:31 minuten. Bij de dames ging Cathy van Es-Bode uit Hoogeveen van start bij de 10 kilometer. Vanaf kilometer twee pakte ze de leiding over en liep tot aan de finish op kop. Ondanks dat de 2e ronde minder goed voelde door de warmte finishte ze nog net 2 seconden onder de 42 minuten. Dit was haar eerste wedstrijd waar ze door het verwinningslint mocht lopen. Cathy van Es-Bode: ” Dit moment is zo mooi dat je ziet dat je als 1e dame mag finishen”.

Uelsen (Duitsland) – Ook werd er een wedstrijd gelopen in Duitsland in Uelsen . Aard van der Vinne uit Dedemsvaart liep de halve marathon in Uelsen. Het parcours was zwaar doordat het niet vlak was en delen van het parcours waren onverhard. Van der Vinne had daarbij last van de warmte maar kon toch een goede race lopen en finishte in 1:22:21 en werd hiermee 2e atleet overall en 1e in zijn categorie heren 40+.

Door Henk Boer

Geef een reactie