Hoogeveen – Niet alleen lopend waren de HAC’63 atleten afgelopen weekend succesvol. Het team van HAC’63 won de 1/8e triatlon in Klazienaveen. Daarnaast was er succes in een sterk bezette Wiezoloop in Wierden en bij de Midzomeravondmarathon in Diever.

Wiezoloop 2016 Eline Glas

Klazienaveen
Het team met HAC’63 atleten Sander Kikkert en Maarten van Dijk won zondag de 1/8ee triatlon in Klazienaveen. Maarten van Dijk startte met 500 meter zwemmen, waarna Sander Kikkert de 20 kilometer fietsen voor zijn rekening nam. Ook de slotafstand, 5 kilometer lopen, wist Maarten van Dijk met overmacht te winnen. Uiteindelijk hadden zij met een eindtijd van 1.02.45 maar liefst 5 minuten voorsprong op het tweede team.

Diever
Zaterdag werd de 17e Midzomeravondmarathon in Diever gehouden. Het parcours bestaat uit een ronde van 10 kilometer over asfalt en schelpenpaden door de bossen van het Drents Friese Wold. Er kan gekozen worden voor 1, 2, 3 of 4 ronden. HAC’63 atlete Claudia van Tellingen werd hier derde dame op de 30 kilometer. Na een snelle start en een goede eerste ronde, kwam zij na de eerste ronde door als tweede. Echter kon zij dit snelle tempo niet helemaal vasthouden en in de zware laatste ronde moest ze helaas haar tweede plaats uit handen geven. Met een tijd van 2.37 verbaasde zij zichzelf en kon ze tevreden en met een derde plaats huiswaarts keren. Jan Lip liep op de ruim tien kilometer een goed opgebouwde race en wist hier ruim onder de 50 minuten te finishen.

Wierden
Op de sterk bezette Wiezoloop gingen 5 atleten van HAC’63 van start. Op het nieuwe parcours gingen Henry Rutgers en Alwin Heijting hard van start. Henry kwam alleen te lopen en kreeg het moeilijk onderweg. Hij moest helaas de wedstrijd staken. Alwin kon bij een groepje aansluiten en samen met hulp van Erik Driesen liep hij naar een mooie tijd van 32.51. Erwin Akkerman besloot iets langzamer te starten, maar stampte hard door, harde wind lijkt hem niet te deren. Hij kwam binnen in een tijd van 33.28 en werd 3e in zijn categorie. Eline liep sinds tijden weer een tien kilometer, en de mooie tijd van 40.21 was nog wel goed voor een 6e plaats. Op de vijf kilometer moest Ine Strijker een pittige strijd leveren. Ze zette alles op alles om de 1e plaats in haar categorie te veroveren, maar moest helaas op 1 seconde het goud aan haar neus voorbij laten gaan. Het leverde haar in deze goed bezette wedstrijd wel een mooie 3e plaats overall op.

Wiezoloop 2016 Ine Strijker

Door Henk Boer

Geef een reactie