Utrecht/Hoogeveen – Tijdens de Trackmeeting afgelopen vrijdagavond hebben de talenten van de Mila groep hele mooie prestaties neergezet. Bijna iedereen liep ook nog eens een mooi pr. Het werd wel erg laat op deze mooie vrijdagavond want de laatste serie`s werden rond 23.00 uur afgewerkt. Dit omdat er een deelnemers record was van ruim 800 atleten. Hierdoor liep het programma dan ook bijna een uur uit.

Iris Velting en Robin Prent starten startten beiden op de 1500 meter en Iris wist zich in dit sterke deelnemersveld goed te weren en liep een fraai pr in een tijd van 5.08 min. Hiermee verbeterde ze ook nog eens het clubrecord van Jacelyn Gruppen met meer dan een halve minuut. Robin was lange tijd geblesseerd maar finishte keurig binnen de 5.30 min en had een mooi eindschot. Jan ging heel voortvarend van start op de 3000 meter bij de jongens junioren B en wist zijn tempo goed vast te houden. Ook Jan Bouwknegt wist ondanks dat hij het de laatste ronde toch een beetje lastig kreeg, zijn pr met meer dan een minuut aan te scherpen. Jan was dan ook zeer tevreden met zijn 9.38 min. Wat ook voor hem een Clubrecord betekende met een verbetering van een minuut.

Niet alleen de Mila groep van HAC’63 was aanwezig in Utrecht. Ook andere lopers waren aanwezig, waaronder Erik Leusink. Erik wist het al 30 jaar oude clubrecord van Geert Hooge op de 3000 meter net niet te pakken. Erik kwam binnen uit op een tijd van 8:43.76. Dit bleek net 1/10 van een seconde te langzaam te zijn. Wellicht dat Erik het volgende week vrijdag op de 5 km in Wageningen wel gaat lukken? Hier gaat hij het eveneens 30 jaar oude clubrecord van Geert Hooge op de 5000 meter aanvallen, die dus al 30 jaar lang staat op 15.07.4 min.

Leon van der Lans liep net als Erik de 3000 meter. Leon liep een sterke race en verbeterde zijn persoonlijk record op deze afstand nadat hij finishte in een tijd van 9:08.19. De derde loper op de 3000 meter voor mannen senioren was Alwin Hoorn. Terwijl Alwin in eerste instantie een beetje klem kwam te zitten in een groepje. Lukte het hem om gedurende de wedstrijd beter in zijn ritme te komen en wist zich daarna goed te herstellen. Dankzij goed doorzetten wist Alwin er toch een pr uit te halen in een tijd van 9.35 min.

Door Henk Boer

Geef een reactie