Hoogeveen – Na de clubkampioenschappen van HAC’63 was het nog spannend voor een aantal pupillen en junioren van HAC’63. Dit was namelijk de laatste kans om punten te pakken voor het Pr-klassement.                             junioren D Iedereen was nieuwsgierig of ze genoeg punten bij elkaar gesprokkeld om kans te maken op een podiumplaats in de Pr-competitie die dit jaar voor het eerst werd georganiseerd. Organisator Hinko van den Hof, trainer van HAC’63, was de enige die dit wist. En hij heeft dit geheim gehouden tot de huldiging.                                                      1Dat de competitie een succes was blijkt wel uit het aantal deelnames bij wedstrijden dit jaar. Het is namelijk lang geleden dat er zoveel jeugd van de atletiekclub uit Hoogeveen meededen aan wedstrijden. Voor iedere wedstrijd die de pupillen en de junioren D meededen kregen ze een punt. Vervolgens kregen de atleten per persoonlijk record per wedstrijd nog een punt. En als het helemaal meezat en er werd een clubrecord verbroken, waren hier ook weer punten voor te halen.

Bij de junioren D won Lars Veldman met 17 punten. Dat was slechts één punt verschil met Maaike Geerling die dus op de tweede plek eindigde. De derde plek ging naar Samantha Vondeling die 14 punten heeft verzameld in het seizoen. Bij de pupillen A ging Nina de Haes met een puntentotaal van 27 er met de eerste plaats vandoor. Lieke Geerling volgde met 21 punten op de tweede plaats en Denise Buning pakte met 19 punten het brons. Bij de groep pupillen B, C en Mini was er een gedeelde eerste plek. Zowel Milou Karssies als Leonie Kuik hebben 28 punten behaald. Volgens de regels moet er dan worden gekeken naar wie dan de meeste persoonlijke records heeft verbroken. In dit geval had Milou net twee pr’s meer behaald in het afgelopen seizoen. Om die reden is zij dan ook met de eerste plaats beloond. Ook de strijd om de derde plek was heel spannend in deze categorie! Evon Everts werd namelijk met 24 punten derde. En dit was slechts één punt meer dan de nummer vier, Joran Nanninga.

Op het moment van huldigen werden de puntenaantallen nog niet genoemd. Want de nummer één overall maakte ook nog eens kans op een paar gloednieuwe spikes, aangeboden door Run2Day Hoogeveen. In dit geval was het dus Milou Karssies en zij mocht uit handen van Henk Veldkamp, eigenaar van Run2day, deze nieuwe spikes ontvangen. Na het overweldigende succes van deze competitie heeft Hinko van der Hof aangegeven dat de Pr-competitie volgend jaar een vervolg gaat krijgen.

Door Henk Boer

Geef een reactie