Emmen – HZVV is na een jaar eerste klasse weer teruggekeerd naar de hoofdklasse. Het zat er al een tijd aan te komen, maar na de wedstrijd tegen het gedegradeerde Drenthina kon definitief de kampioensvlag gehesen worden.

Drenthina-HZVV 1-1 (0-0) 67. Frank Strijker 0-1, 70. Bas Boersma 1-1. Scheidsrechter: Meilink. Geel: Luchtenberg (HZVV), Holties, T. Alders (Drenthina). Toeschouwers: 350. HZVV: Streutker; Breukelman, Manusiwa, Hup, Mulderij; Beeksma, Akkerman, Luchtenberg, Hosseini (73. Broek); Doldersum, Strijker.

HZVV kreeg daarbij hulp van Buitenpost dat concurrent d ‘Olde Veste met 3-0 versloeg. De kampioen kwam zelf niet verder dan een 1-1 gelijkspel in een zeer matig duel, waarin het de tweede helft met een man meer speelde.

Het kampioenschap behaalde HZVV na een matige wedstrijd tegen Drenthina dat vorige week degradeerde naar de tweede klasse. Op een zeer moeilijk te bespelen veld probeerde HZVV te veel te combineren, maar dat lukte nauwelijks. De thuisclub koos vaak voor de lange bal en stichtte daarmee zelfs het meeste gevaar. Het had niet veel gescheeld of HZVV had na vijf minuten al op achterstand gestaan na een enorme kans van de 38-jarige Bas Boersma, die afscheid nam na dertien jaar Drenthina 1. Streutker redde goed en even later had HZVV op voorsprong moeten komen. Reza Hosseini ging alleen op Yannick Berends af en legde iets te hard af op Frank Strijker, die de bal niet in het doel kreeg. Na een half uur was Daymen Doldersum dichtbij een treffer, maar Berends stond in de weg. Vlak voor rust stuurde arbiter Meilink Max Alders van het veld af na een overtreding op Marlon Luchtenberg en dat was een zware beslissing. Na rust was HZVV wel meer in balbezit, maar goed lopende aanvallen waren schaars. De beste kans was zelfs voor Roland Koops, maar Yannick Manusiwa dook op tijd voor het schot. De wedstrijd kabbelde voort en leefde ineens op toen HZVV op 0-1 kwam. Een lange bal van Yannick Manusiwa belandde op het hoofd van Arjan Akkerman, waarna Frank Strijker zijn 23ste treffer liet noteren. Het was de derde keer dat Strijker in een kampioenswedstrijd scoorde. HZVV kende weinig plezier van de voorsprong, want nog geen drie minuten later schoot Bas Boersma de gelijkmaker al binnen. HZVV ging voor de winnende treffer en kreeg wel kansen via Daymen Doldersum en Arjan Akkerman, maar het bleef bij 1-1. Het nieuws van de nederlaag van d ‘Olde Veste was al bekend, waarna het feest kon losbarsten.

Door Henk Boer

Geef een reactie