Hoogeveen – Ruim 100 medewerkers van KONE hebben zich op donderdag 12 mei ingezet voor het goede doel en een bijdrage geleverd aan diverse maatschappelijke projecten.

Groepsfoto KONE

Hiermee dragen zij bij aan de maatschappelijke betrokkenheid van de organisatie en het was een mooie gelegenheid voor de medewerkers om zich in te zetten voor een project dat zij een warm hart toedragen. In totaal ging het om acht projecten in Nederland bij diverse stichtingen en instellingen, waaronder in Hoogeveen bij het Jannes van der Sleedenhuis locatie Wolfsbos.

Projecten
In overleg met Monique Huizenga, coördinator van De Hoogeveense Uitdaging is er gezocht naar projecten in de buurt, waarbij het interessegebied en het talent van e medewerkers als uitgangspunt is genomen. De projecten zijn heel divers: van ‘helpende handen’ – klusprojecten of natuurprojecten, tot ‘dubbel genieten’ – op pad met mensen die niet zelfstandig de deur uit kunnen. In Hoogeveen zijn acht medewerkers van KONE aan de slag gegaan bij het Jannes van der Sleedenhuis locatie Wolfsbos. Samen met de ouderen hebben zij plantenbakken gevuld en bankjes schoongemaakt. Maar ook is er grond omgespit voor een pompoenenveld. Alles onder begeleiding Dieleke Campmans (activiteitenbegeleidster). De dag is als een groot succes ervaren door de enthousiaste medewerkers van KONE evenals de stichtingen en instellingen waar de activiteiten plaatsvonden.

Deelname
“Maatschappelijk verantwoord ondernemen is belangrijk voor KONE. KONE Doet is een nieuw initiatief, ik ben trots dat er vanuit onze medewerkers zoveel animo voor is. Deze dag zal een leerzame ervaring zijn en daarbij stimuleert het de teamspirit. Het houdt bij KONE niet op na het leveren van een installatie – lift, roltrap, automatische deur of gevellift. Wij bekommeren ons om onze eindgebruikers door een zo goed mogelijk People Flow™ te bieden. Met KONE Doet willen wij op een bijzondere manier iets terug geven aan de maatschappij en aan mensen die dagelijks gebruik maken van onze installaties”, aldus Harold Bussing, algemeen directeur KONE Nederland.

Door Henk Boer

Geef een reactie