Hoogeveen – Op zondag 14 juni organiseert de SP een politiek café in de bibliotheek aan de Willemskade. Harry van Bommel, 2e kamerlid voor de SP,

Harry van Bommel
Harry van Bommel

sinds 1998, zal daar spreken over de opkomst van Islamitische Staat, de islamisering, het buitenland-beleid van de SP (o.a over het standpunt inzake deelname aan de strijd tegen IS), en over de maatschappelijke vraag hoe we moeten omgaan met Jihad-hangers in Nederland.

Het is een zeer complex onderwerp, voor ons westerlingen amper te bevatten. We kennen de beelden van- en de verhalen over de praktijken van IS, en we voelen ons misschien wel onveilig en bedreigd. En we kijken misschien anders aan tegen landgenoten uit landen als Syrië en Irak. Daarover kan het publiek vragen stellen en in discussie met Harry van Bommel en met Younis Lutfala. Laatstgenoemde komt uit Irak. Hij sprak onlangs met gevangen genomen IS-strijders. Kortom: een zeer actueel onderwerp! Het politiek café begint om 14.00 uur (zaal is vanaf 13.30 uur open) en de toegang is gratis.

Bron: SP

Door Henk Boer

Geef een reactie