Hoogeveen – De selectie van Hoogeveen zondag voor komend seizoen begint steeds meer vorm te krijgen. Na aanvoerder Rik de Lange, Daniël Manning en Andy Kreeft hebben ook topscorer Marco Hartman en doelman Raimon Benjamins hun ‘ja-woord’ gegeven aan de eersteklasser.

De technische commissie is dan ook zeer content met het feit dat beide steunpilaren ook volgend seizoen op het Bentinckspark te bewonderen zijn. Marco Hartman is momenteel clubtopscorer met 14 doelpunten. De spits doorliep een groot deel van de jeugdopleiding en speelde in zijn eerste periode bij Hoogeveen al een aantal seizoenen in het eerste elftal. Dit seizoen keerde hij na een vierjarig uitstapje bij buurman HZVV terug op het oude nest. Dit tot volle tevredenheid van beide partijen.

De 30-jarige Raimon Benjamins heeft van de huidige selectie de meeste wedstrijden achter zijn naam. Onlangs werd hij gehuldigd vanwege het spelen van zijn 250e wedstrijd. Benjamins werd vorig seizoen uitgeroepen tot beste doelman van de Hoofdklasse. Belangstelling van andere clubs bleef dan ook niet uit. ,,Hoogeveen is echter een schitterende club en ik heb het hier ontzettend naar mijn zin. Dat laatste is mij ontzettend veel waard.’’

Tot slot geeft de Hoogevener aan nog lang niet aan stoppen te denken. ,,Ik hoop dat ik nog een aantal jaren door kan en het totaal nog verder kan opschroeven. Als het lichaam nog wil, verwacht ik ook nog wel een aantal jaren door te kunnen. Tot nu toe heb ik nauwelijks een wedstrijd hoeven missen vanwege blessures. Als ik nog 18 jaar door kan, kan mijn pasgeboren zoon Noud mij zo opvolgen’’.

Door Henk Boer

Geef een reactie