Opbrengst voor HCM en sociale initiatieven in Drenthe.
Hoogeveen – Van maandag 4 mei tot en met zaterdag 9 mei a.s. zal H.C.M. samen met het Oranje Fonds collecteren in het centrum van Hoogeveen. Van het bedrag dat HCM ophaalt, krijgen zij zelf de helft. Daarmee wil zij een Gala concert organiseren. De andere helft van de opbrengst besteedt het Oranjefonds aan sociale initiatieven in Drenthe. Giften worden zo voor 100 procent besteed en blijven altijd dichtbij.DSC_6137-1

HCM zette zich vorig jaar met de DE-waardepuntenactie in voor koffie en thee voor de Voedselbank. Het werd een daverend succes! Dit jaar collecteren wij voor het Oranjefonds. Het deel van de opbrengst dat wij zelf mogen houden gaan wij reserveren voor de organisatie een Galaconcert. Hoe dat er uit gaat zien kunnen we nog niet meedelen maar het wordt mooi! We collecteren dit jaar alleen in het centrum van Hoogeveen. Grofweg gezegd vanaf de A28 tot en met de Kanaalweg en van de Blankenslaan/Willemskade tot en met de Schutstraat/ Het Haagje. In de komende week zal een van onze collectanten, m/v, bij u aanbellen. Stel hen en ons niet teleur en geef zodat het Oranjefonds heel veel mensen in Drenthe ook blij kan maken om hun droom te realiseren. We doen dit niet alleen voor ons zelf!

Het is voor het eerst dat het Oranje Fonds in het hele land collecteert. Ronald van der Giessen, directeur van het Oranje Fonds, licht toe: “Stichtingen en verenigingen maken het op iedere plek in Nederland mogelijk dat zóveel mensen zich inzetten voor een ander en de samenleving. Ze bestrijden eenzaamheid en geven kwaliteit aan het leven. Door nu samen geld op te halen kunnen we hen extra ondersteunen. Alle geldstromen lopen via het Oranje Fonds, wat zorgt voor maximale garantie en fiscaal voordeel voor donateurs.”

Het Oranje Fonds steunt sociale organisaties in het hele Koninkrijk der Nederlanden. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn als beschermpaar nauw betrokken bij het Fonds. Zij bezoeken initiatieven, reiken de Appeltjes van Oranje uit, vieren Burendag en steken de handen uit de mouwen tijdens NLdoet.

Door Henk Boer

Geef een reactie