kerkelijk

HCM treedt op tijdens het ‘UiTdagenD” festival.

HOOGEVEEN – Zoals men van dit koor ondertussen gewend is wordt het een kort maar gevarieerd programma waaronder operakoren van Verdi, musical, pop en liederen over vrede.

foto: de hoogevener 2017 ©

In 30 minuten passeren composities uit vele landen de vocale revue en wordt er gezongen in veel verschillende talen. In’t Nederlands, Duits, Engels, Spaans, Italiaans, Russisch, Latijn en natuurlijk ook in ons eigen Drents! Kom ook naar de Tamboer en ga samen met 100 mannen en hun geweldige dirigent Gezinus Veldman in 30 minuten de wereld rond!

Misschien is dit een mooie kennismaking voor u met het koor dat dit jaar 55 jaar bestaat! Binnenkort gaan we een cd maken waarop een klein deel van het grote repertoire zal worden opgenomen. HCM is inderdaad een Christelijk koor maar wij zingen niet alleen Christelijke liederen. Ons repertoire is breed en zeer gevarieerd. Er worden regelmatig concerten georganiseerd en vorig jaar hebben we nog met de 2 andere koren van Gezinus Veldman, een indrukwekkend concert gegeven in de Sint Baafs Kathedraal van Gent, België. De kerk was afgeladen vol met publiek vanuit alle windstreken! Na de vakantieperiode gaan we hard repeteren voor de cd opname maar ook al voor het komende kerstconcert in de Grote Kerk van Hoogeveen waar we samen gaan optreden met een groots vrouwenkoor. De kerk zal te klein zijn voor al die mooie stemmen! Heeft u enig muzikaal gevoel en interesse om (weer) eens te gaan zingen in een prachtig mannenkoor neem dan de moeite en kom maandagavond 3 september om half 8 naar de Oosterkerk aan de Leeuweriklaan waar we weer gaan repeteren voor het komende seizoen en snuif daar die avond de muzikale klanken op van al die zingende mannen. Wanneer u dat bevalt kunt u geheel vrijblijvend een aantal avonden mee gaan zingen in dit prachtige mannenkoor van Hoogeveen en wijde omgeving. Maar ga eerst even naar UiTdagenD om te ‘snuiven” aan de muziek. Info: Hans Drooglever, hansdrooglever@gmail.com.

Hoogte punten

Winkelen in coronatijd

Tekst (column): Nieuws voor vandaag / 13-03-2021HOOGEVEEN – In de coronatijd is de ene winkel gesloten omdat de overheid dat ...

Lees meer ...

Geef een reactie