Hoogeveen – Op het Nederlands kampioenschap voor clubteams is de jeugdafdeling erin geslaagd om tweemaal de titel te pakken. Het was namelijk weer raak voor de nationale titelstrijd.                                                                 Damteam Welpen In Emmen werd, als nevenactiviteit van het grote WK, het gevecht geleverd welke teams zich het komende jaar het best presterende team van Nederland mogen noemen.

In die titelstrijd heeft de Hoogeveense Dam Club weer volop meegestreden. Het welpenteam was veruit te sterk voor alle andere teams. Het team bestaande uit Lisa Scholtens, Roland Kreeft en de gebroeders Renco en Wilmer Oostindjer waren oppermachtig in hun categorie, jonger dan 11 jaar. Met 4x 8-0, 1x 7-1, 2x 6-2 en één benauwde overwinning van 5-3 (tegen DeZ Culemborg) werd de titel geprolongeerd. Ook het tweede team deed het alleszins naar behoren. Met 7 uit 8 behaalde het team bestaande uit Arthur Schep, Leon Kruizinga, Wessel Top en Dennis van Santen een keurige 6e plaats.

Het pupillenteam wist hun titel niet te prolongeren. Het team met Nicole de Vries, Wouter Sosef, Matthijs Jonkman en Stef Schep begon met een moeizame remise tegen WDSV Wageningen. Later in het toernooi moesten ze ook remise toestaan aan VBI Huissen. Om nog een heel klein kansje te hebben voor een hernieuwde titel moest de laatste wedstrijd tegen DC den Haag, op dat moment de trotse koploper, met grote cijfers gewonnen worden. Het bleek al snel dat dit een illusie was. Stef en Matthijs verloren al spoedig waarna Wouter iets terug deed. Intussen stond Nicole een schijf achter maar haar opponent vergat de klok waardoor het HDC pupillenteam met veel geluk een punt uit het vuur sleepte. Helaas mocht dit niet baten want de achterstand op DC den Haag was en bleef twee punten. Wel bleven ze Huissen een punt voor en werden zodoende tweede. Het tweede team presteerde ook bijzonder goed. Met 11 uit 9 werd het team met Jasmijn Scholtens, Lisa Schep, Leon Wassen, Stijn de Groote en Vera Brunink keurig vijfde op slechts één puntje van de nummer vier.

In de categorie aspiranten/junioren waren er slechts 3 teams. Het HDC-team met Rick Hakvoort, Nick Waterink, Vincent Houtjes en Pascal Strijker bleven de andere twee teams ver voor en werden daarmee juniorenkampioen van Nederland.

Door Henk Boer

Geef een reactie