Hoogeveen – De 2e editie van heel Hoogeveen Bakt, die afgelopen zaterdag werd gehouden in de Tamboerpassage, was een groot succes. Het idee ontstond vorig jaar nadat Alie van Dalfsen keer op keer de heerlijkste taarten voorbij zag komen op ‘social media’ en ze keek ook altijd naar Heel Holland Bakt.

‘Vroeger werden eigengemaakte baksels niet zo op prijs gesteld. Althans, dat is mijn ervaring. Tegenwoordig wel. Niks is lekkerder dan zelfgemaakt taart’, vertelt ze.

De ingezonden taarten werden na de keuring geveild. De opbrengst ging dit jaar naar Make-A-Wish Nederland is. De organisatoren werden dit jaar bijgestaan door Stichting Centrummanagement Hoogeveen.

De juryleden, o.a. Rob Hooijer van Bakkerij Mulder, Annet Plaizier van Bakken met Plaizier, Dicky Bosman van Bakkerij De Soete Suickerbol en Alie van Dalfsen van Van Dalfsen Zon en Sauna hadden de moeilijke taak om te beoordelen wie de mooiste en origineelste taart van Hoogeveen bakte.

Smaak, samenstelling, originaliteit en uiterlijk.
De taarten werden net als vorig jaar beoordeeld op smaak, samenstelling, originaliteit en uiterlijk. ‘Natuurlijk moet de taart niet te vast, te zwaar of te klef zijn’, verteld Alie. 

De taarten konden tussen 11.00 en 12.00 uur worden gebracht. Om 15.30 uur werd de uitslag bekendgemaakt. Voor Kiri Casino&Bowling Center stonden de tafels waarop men de taarten kon bewonderen. Het was een groot bak festijn. Naast de taartenbakwedstrijd werd er ook een cupcakewedstrijd gehouden voor de kinderen.

De winnaars van Hoogeveen Bakt werden uiteindelijk:

• 1e prijs – Lita Lalitthida Phetthong uit Hoogeveen
• 2e prijs – Mirjam Boele – Paas uit Noordscheschut
• 3e prijs – Tiny Leedeman-Visbeen uit Hoogeveen
• Originaliteits-prijs – Leonie van Goor uit Zuidwolde

De opbrengst voor Make-A-Wish was € 330. Er kan weer een wens in vervulling gaan!

Door Henk Boer

Geef een reactie