Muziek

Helene Neijmeijer, concert “Midwinter Muse”, nu te zien: de highlights !

Het verhaal van een concertganger, Astrid Otten.
Hoogeveen – op 17 december heb ik het huiskamerconcert ‘Midwinter Muse’ van Helene Neijmeijer bijgewoond. Een prachtig en goed verzorgde avond!

Al vroeg begon de huiskamer vol te lopen met publiek, het was een volle bak. Zelf ben ik al vaker geweest en ik vond het leuk om mensen te spreken die nog nooit bij een huiskamerconcert van Helene waren geweest en hiervoor zelfs nog niet van haar hadden gehoord en dus niet wisten wat ze konden verwachten.

Na het concert heb ik deze mensen weer gesproken en ik durf wel te zeggen dat Helene’s fanbase verder is uitgebreid. En dat kon ook haast niet anders. Helene heeft een mix aan verschillende nummers en stijlen laten horen. Prachtig gevoelige ballads, rock nummers, een kerstmedley en natuurlijk eigen geschreven nummers. Het publiek was zeer verrast toen Tjitte de Wolff al spelend op zijn doedelzak binnen kwam. Volledig in Schots tenue speelde hij samen met Helene en Ebba ‘Little drummer boy’. Waarbij sommigen zich toch bleven afvragen of hij alle Schotse tradities ten aanzien van zijn outfit in ere had gehouden of dat dat toch te koud zou zijn in december.

Mijn favorieten van de avond waren toch wel de eigen geschreven nummers: ‘Facing all the pain’, ‘Soothing’ en ‘Pictures’. Drie hele verschillende nummers ‘Facing all the pain’ is een poprock nummer, terwijl ‘Soothing’ bijna meditatief is en ‘Pictures’ gevoelig, gelaagd en voelt toch stevig aan. ‘Pictures’ was hier de echte verrassing, want deze is echt hagelnieuw. Vooral de combinatie met Harm Jan Moes is erg mooi. Zijn donkere diepe rauwe stem tegenover haar hoge heldere stem is prachtig en geeft het licht en het donker wat in het nummer zit perfect weer.

Het hele publiek was enthousiast en aan het einde van de avond ging het dak er dan ook af!
Voor 1 april 2017 staat het volgende huiskamerconcert op de rol.
Dus zeker een aanrader!