Hoogeveen – Het is zover, nu te zien en te horen: “Little Drummer Boy”, een geheel eigen versie van Helene Neijmeijer. Een gewaagde combinatie van Schotse- en Sjamaanse klanken.

00005-mts-still002

Al weer anderhalf jaar geleden kwam Helene op een idee wat onmogelijk leek, nl. zingen met een Bag Pipe als begeleidend instrument. Ze besloot tot een try out tijdens één van haar huiskamerconcerten. Dit bleek een groot succes, zeker gezien de enthousiaste reacties van bezoekers van haar concert.

Reden genoeg om dit verder uit te bouwen. Er werden audio- en video opnames gemaakt, de video opnames op diverse locaties.

Het resultaat is een ongewone, gewaagde combinatie geworden. Bag Piper Tjitte de Wolff speelt enerzijds de melodie en anderzijds, tijdens de zang, de voortdurende grondtoon. Dit geheel wordt ondersteund door de Sjamanentrommel, bespeeld door zangeres EBBA, die ook vocaal een prachtige bijdrage levert. Het resultaat is een puur en basic samenspel wat ook past bij de boodschap die de song in zich draagt.

Helene nodigt je graag uit, te kijken en te genieten van haar eigen versie van “Little Drummer Boy”!

Wil je haar muzikale activiteiten volgen, bezoek dan haar site: www.heleneneijmeijer.nl of geef je op voor de gratis digitale “MuziflitZ”. Stuur hiervoor een mailtje naar heleneneijmeijer@home.nl

Door Henk Boer

Geef een reactie