Hoogeveen – Helene Neijmeijer is te gast op woensdag 1 juni om 19.30 uur bij Bewust Oost Groningen. Deze avond heeft als thema “Diagnose complete hoge dwarslaesie, en dan . . .”

Helene Neijmeijer, eigen foto 1

Samen met haar partner Peter vertelt ze haar verhaal over Liefde, Vertrouwen en Overgave, Hun eigen – unieke – weg. Het geheel wordt muzikaal omlijst door Helene.

Even terug in de tijd . . .
In 2006 viel Helene van een huifkar. In het UMCG werd een complete hoge dwarslaesie gediagnostiseerd en kreeg ze te horen dat ze nooit meer zal kunnen bewegen. Ook haar grote passie, zingen, kon ze wel vergeten. Opname in een verpleegtehuis, voor de rest van haar leven, was haar vooruitzicht.

Peter en Helene stelden voor hun eigen Therapieën, in samenwerking met het revalidatiecentrum, in te zetten. Alles gericht op volledig herstel. De artsen weigerden echter elke medewerking.

Peter en Helene namen de revalidatie, in hun thuissituatie, zelf ter hand. Dit, ondanks uitdrukkelijke waarschuwingen van het team van neurologen, neurochirurgen, revalidatie en psychologen, zoals: “Als u naar huis gaat, dan gaat u dood !”

Deze avond heeft een interactief karakter, er is ruim gelegenheid voor het stellen van vragen. Het geheel wordt muzikaal omlijst door Helene, die met hart en ziel Zangeres is, naast haar werk als Therapeut in hun Praktijk voor Natuurlijke Behandelwijzen.
Kortom, een interessante, afwisselende avond. Zie ook:

Opgave vooraf is noodzakelijk. Dit kan via het aanmeldformulier op bewustoostgroningen.nl of Wilma Musters 0599-638471

Door Henk Boer

Geef een reactie