HOOGEVEEN – Om mensen digitaal vaardiger te maken organiseert Bibliotheek Hoogeveen de komende tijd verschillende workshops, cursussen en inloopspreekuren.

Klik & Tik
Wil je starten met internet, maar weet je niet goed hoe het werkt? Volg dan de basiscursus internet van Klik & Tik in de Bibliotheek. Stap voor stap ga je het internet op.

Data: 7 oktober, 11 november.
Internet-workshops
In deze workshops worden specifieke onderwerpen behandeld, zoals een route plannen in Google Maps, werken in Word of andere officeprogramma’s, het aanmaken of ordenen van documenten en foto’s of bijvoorbeeld een online fotoboek in elkaar zetten. Elke keer is er een ander thema.

Data: 12 oktober, 16 november.
DigiVitaler: leer werken met digitale zorg
Contact met de huisarts of ziekenhuis verloopt steeds vaker digitaal via je smartphone, tablet of computer. Heb je hier vragen over of wil je weten hoe het werkt? Geef je dan op voor DigiVitaler.

Data: 19 oktober, 23 november
Aan de slag met je DigiD
Aanvragen van huurtoeslag, het zoeken van werk, doorgeven van een verhuizing, informatie over de opbouw van je AOW, uw zorgverzekering, overal heb je je DigiD voor nodig.

Kun je een beetje met internet omgaan, maar vind je het moeilijk om met de websites van de overheid te werken? Schrijf je dan in voor de gratis cursus Aan de slag met je DigiD.

Datum: 21 oktober
Digitaal Spreekuur
Bij het Digitaal Spreekuur kun je zonder afspraak naar binnen lopen met vragen over je iPad, tablet, smartphone of computer. Ook kun je hier terecht voor vragen over Thuiskompas, Digitale Overheid, Donorregistratie en de Corona app.

Wanneer?
Maandagmiddag van 14.00 – 15.00 uur
Dinsdagavond in de even weken van 19.00 – 20.00 uur.

Al deze activiteiten zijn gratis voor leden en niet-leden! Aanmelden kan telefonisch via tel. 0528-268131 of via www.bibliotheekhoogeveen.nl

Door Henk Boer

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: