Studenten Alfa-college voor één avond de baas van de winkel

Hoogeveen – De Hema in Hoogeveen is op dinsdagavond 21 april geopend voor een heuse Inspiratieavond. Van 18.30 tot 21.30 uur kunnen bezoekers op een ‘inspirerende’ manier kennis maken met het assortiment van de Hema. Dit kan via proeverijen en verwennerijen en er is natuurlijk een modeshow.
Hema 2De gehele avond zal worden opgeluisterd met livemuziek. De toegang is gratis. De avond wordt mede georganiseerd door studenten van de Business School van het Alfa-college, die voor één avond de baas zijn van de Hema.

Het programma klinkt veelbelovend. Klanten ontvangen behalve 20% korting op hun aankopen (zie hiervoor de voorwaarden in de winkel) ook een envelop, waarmee men kans maakt op leuke prijzen.

Bezoekers worden in de watten gelegd door een visagiste, waarna een gratis portretfoto kan worden gemaakt. Natuurlijk wordt voor de inwendige mens gezorgd. Hema biedt een kop koffie en thee aan, maar er is ook een wijnproeverij. Studenten Horeca zorgen voor heerlijke hapjes. Wie geïnteresseerd is in het maken van cupcakes kan terecht bij de studenten Brood en Banket. Op de catwalk showen de studenten Business Fashion en leerlingen van het Roelof van Echten College de laatste modetrends voor kinder-, dames- en herenkleding, waarbij ook sportkleding getoond wordt. Studenten van de opleiding Uniformberoepen zijn aanwezig als toezichthouder.

Sleutel
Voor de eerstejaarsstudenten van de opleiding Business2HBO van het Alfa-college is de organisatie van dit evenement een studieopdracht, waarbij ze kunnen laten zien wat ze in hun mars hebben als het gaat om organiseren en samenwerken. Emile Keuter is één van de zes studenten en vertelt: “Het is heel bijzonder dat we dit mogen organiseren. We krijgen alle ruimte voor onze ideeën, maar alles gaat natuurlijk in nauw overleg met de Hema. Het wordt vast een mooie avond voor de bezoekers.”
De Inspiratieavond is voor het Alfa-college een project waarbij de studenten een andere kant van het ondernemen ontdekken. Ondernemen is één van de speerpunten van de school voor middelbaar beroepsonderwijs. Ze maken tijdens hun opleiding dan ook al vroeg kennis met ondernemen en ondernemen heden en leren wat erbij komt kijken om ondernemer te worden. Het is voor de tweede keer dat studenten van de Business School deze avond mede mogen organiseren.

Door Henk Boer

Geef een reactie