Noordscheschut – Hemmeltied het radioprogramma van RTV-Drenthe. En kwam vandaag live vanuit het Dorpscentrum De Cirkel in Noordscheschut. Naar aanleiding van het 250-jarig bestaan van dit dorp.

250 jarige Noordscheschut
250 jarige Noordscheschut

Verschillende gasten werden door de presentatoren Hennie Kuijer en Lo Dijkstra geïnterviewd. Waaronder Albert Metselaar, die aanstaande dinsdag 24 mei zijn boek “Rond het schut” presenteert in het dorpshuis de Cirkel tussen 8 en 9 uur.

Douwe van de Werf vertelde, over het hoogte punt van het 250jarig Noordscheschut het ”Theater op Water”. Dit zich zal afspelen op het kanaal beneden de schutsluis.

Het werd helemaal “Gaaf” toen tijdens de uitzending de F2 van V.V Noordscheschut. Live in de uitzending lieten weten aan Hennie Kuijer en aan heel Drenthe dat ze kampioen waren geworden deze morgen.

Vaste onderwerpen van Hemeltied waren
Zo speelden de teams van de Speeltuinvereniging tegen de Teenage 4 You. Zoals het liedjes spel waar er een gedeelte uit een nummer van een lied werd gedraaid. Halverwege stopte de muziek en de teams moesten deze zin dan af zingen. (S ‘nacht naar tweeën van de Haven zangers).

Met het spel, Stapel maar, waar de twee teams uit een zak vol blokken de hoogste toren moesten bouwen. Naar het meten van de beide torens door Lo Dijkstra. Won Het team Teenage 4 You met 162.5 meter hoog. Het team van de Speeltuinvereniging bouwden een toren van 157 meter hoog.

In het onderdeel Vraogenvuur wat een theorieronde is. Speelden de bij de coaches, van de beide teams tegen elkaar.

En dit alles afgewisseld met livemuziek van de Yem sesey band. Die onder ander met een eigen geschreven nummer over Noordscheschut zongen. “Mijn dorp Noordschut”

250 jarige Noordscheschut
250 jarige Noordscheschut

De herhalingen van de uitzendingen van Hemeltijd

Van 10 tot 11

Van 11 tot 12

Door Henk Boer

Geef een reactie