Hoogeveen – Donderdagavond werd kort na de aanvang van de gemeenteraadsvergadering afscheid genomen van raadslid Henk Reinders van het CDA. Een déjà vu voor de raad want amper een jaar geleden werd ook al afscheid genomen van de toenmalige CDA-fractievoorzitter.

SONY DSC
Henk Reinder (foto: Sjoerd)

Henk Reinders trad toen af als fractievoorzitter voor het CDA maar hij kwam door voorkeursstemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 weer terug in dezelfde raad. Bij de Statenverkiezingen van 18 maart 2015 werd hij door het CDA op de kandidatenlijst geplaatst en door de kiezers gekozen. Dus mocht burgemeester Loohuis voor de tweede maal afscheid nemen van het raadslid Henk Reinders. Loohuis gaf aan dat Reinders het Torentje, dat vertrekkende raadsleden ontvangen, niet opnieuw zou krijgen want die wordt maar eenmaal uitgereikt maar dat ook iets Koninklijks aan zijn neus voorbij was gegaan. Reinders zet zijn politieke loopbaan door bij Provinciale Staten. Daar zal hij zich onder andere inzetten om de Drentse economie op te krikken. Dat daarbij Hoogeveen en haar regio een speciaal plaatsje heeft bleef niet onvermeld.

In zijn afscheidswoorden roemde Reinders de verhoudingen in de Hoogeveense gemeenteraad waarbij in de raad af en toe weliswaar stevig strijd werd gevoerd maar dat het nooit invloed heeft gehad op de persoonlijke verhoudingen.

Henk Reinders kreeg bloemen van burgemeester Loohuis en van de vicevoorzitter van het CDA Sjoukje Brouwer. Zijn plaats in de gemeenteraad wordt overgenomen door Peter Koekoek.

tekst: Regio Hoogeveen.

Door Henk Boer

Geef een reactie