FLUITENBERG – Vandaag is het Wereldlichtjesdag, is elke tweede zondag in december. De herdenking van het overleden kind. Zo werd er vanavond herdacht in het Uitvaartcentrum Zevenberg in Fluitenberg. Tijdens de muziek, werden de kaarsjes aangestoken. En werd er een moment van stilte gehouden. De emoties waren voelbaar in de zaal, terwijl iedereen het verlies van hun kind herinnerde.

Na het lied Precious Child een song van Karen Taylor-Good, werd er ruimte gegeven voor in stilte herdenken. Verschillende ouders stonden op en deelden hun herinneringen, verdriet en hun weg naar acceptatie. Het was een bijzonder moment van verbondenheid, waarin mensen zich gesteund voelden door elkaars aanwezigheid en begrip.

Na afloop was er gelegenheid om samen te komen en na te praten onder het genot van een kopje koffie. Het was een avond vol emoties, maar ook vol liefde en steun. Wereldlichtjesdag biedt ouders de mogelijkheid om hun overleden kinderen te herdenken en troost te vinden in het samenzijn met anderen die hetzelfde hebben meegemaakt.

Het is een dag waarop het licht schijnt in de duisternis, en waarop er ruimte is om het verlies te delen en te delen in elkaars verdriet en troost. Wereldlichtjesdag herinnert ons eraan dat onze geliefde kinderen nooit vergeten zullen worden.

Tijdens het moment van overdenking werd het lied Precious Child een song van Karen Taylor-Good gedraaid

Door Henk Boer

Geef een reactie