HOOGEVEEN – Vandaag werden er door burgermeesteer Loohuis, de Stichting Veteranen Hoogeveen (Glenn Bloemberg) en Stichting Informatiecentrum Geschiedenis Hoogeveen & Hollandscheveld e.o. (Albert Metselaar) bloemen neergelegd ter herdenking van onze bevrijding.

Albert Metselaar vertelde dat dit een waarschuwing zou moeten zijn voor iedereen, dat wat er gebeurd is nooit meer zou mogen herhalen. Ook ik kijk naar de militairen hier, dat het een hard onder de riem is voor iedere soldaat, iedere verpleegkundige en iedere burger die zich inzet voor vrijheid en dat je dan mag weten, dat wat jij doet, dat het een vorm van eeuwigheidswaarde is en dat zal moeten blijven.

Vorig jaar waren de Belgen hier ook aanwezig maar dit jaar niet. Hoogstwaarschijnlijk zal dit in 2025 weer zijn. Albert vertelde dat hij nu al weer druk bezig is om contacten te leggen om te kijken wat er in 2024 mogelijk is.

Deze herdenking hoort bij de geschiedenis van Hoogeveen en dit zal er dan ook altijd bij horen. Ook op scholen zoals in Pesse waar vanmorgen weer lessen over gegeven zijn, dat kinderen dit meekrijgen en dat leven in vrijheid vooral nu nog na 60 jaar heel belangrijk is.

Geef een reactie