Nieuweroord – De weergoden waren de organisatie van de 4e Boulevardloop in Nieuweroord niet goed gezind afgelopen vrijdag, ondanks het slechte weer werden er leuke wedstrijden gelopen bij de jeugd en volwassenen.4e-boulevardloop-nieuweroord (29)-1

Bij de jeugd deden er ondanks het slechte weer 61 kinderen mee deze streden in elke categorie om ere prijzen zowel de voor meisjes al voor jongens. In de categorie t/m 6 jaar ging bij de meisjes de eerste prijs naar Eva Sofie Elferink en bij de jongens naar Daniël Hepping, in de categorie t/m 9 jaar waren de eerste prijzen voor Milou Kerssies en Ramon Mulder. De laatste twee groepen werden samengevoegd omdat hier wat minder deelname was maar er werd wel per categorie een uitslag gemaakt en de winnaars t/m 11 jaar waren Thirza Annema en Dylan Lucas en in de laatste categorie t/m 14 jaar werden de volgende winners gehuldigd Laura Mulderij en Sander van der Weide.

Voor de start van de 4 Mijl werd Margreet Kregel namens de Sportvereniging Nieuweroord in de bloemen gezet vanwege haar verdienste als actief sport lid sinds de oprichting in januari 1968.

Ook bij de start van de 4Mijl bleef de regen aanhouden, daardoor gingen er maar veertig atleten van start. Bij de deelnemers ook de 71 jarige Herman Gort die zijn 500e wedstrijd liep, namens de organisatie kreeg hij na afloop een bos bloemen.

De 4Mijl bij de heren werd gewonnen door Jan Bart Kip uit Noordscheschut en bij de dames ging de overwinningsbloemen naar Denice Lucas uit Hoogeveen. Er waren ook nog prijzen voor de snelste lopers uit Nieuweroord, bij de dames was dit Alieke Vos die net als vorig jaar de snelste dame uit Nieuweroord was en bij de heren ging deze keer de prijs naar Machiel Everts.

Volgend jaar wordt de 5e Boulevardloop zoals altijd de op eerste vrijdag van september en dat is volgend jaar op 2 september.                                            4e-boulevardloop-nieuweroord (02)-1 4e-boulevardloop-nieuweroord (20)-1 4e-boulevardloop-nieuweroord (21)-1 4e-boulevardloop-nieuweroord (23)-1 4e-boulevardloop-nieuweroord (30)-1 4e-boulevardloop-nieuweroord (31)-1 4e-boulevardloop-nieuweroord (33)-1

Door Henk Boer

Geef een reactie