Evenementen

Herstellende Duuk (5) opent NK Carbid darten

TIENDEVEEN – Carbid schieten dat was toch ooit nog een wens van de 5 jarige Duuk Tigchelaar die herstellende is van een zeldzame vorm van kinderkanker (neuroblas) en deze ging in vervulling dankzij de Make-A-Wish Foundation.

Familie Tigchelaar

“Ik mocht heel veel knallen maken”, vertelde de van kanker herstellende Duuk Tigchelaar tijdens het jaarlijkse NK Carbid darten in Tiendeveen. De vijfjarige mocht het NK aftrappen en daarmee kwam een wens in vervulling met medewerking van Make-A-Wish

Geslaagde dag De organisatie van het NK in Tiendeveen wilde graag meewerken met het initiatief. Bé IJmker: “Wij zijn allemaal redelijk gezond en als je dan zo’n jongen met zo’n ernstige ziekte ziet, wat is er dan leuker om te doen. Deze dag is sowieso al geslaagd.”

Het carbitdarten Maar wat het carbitdarten aangaat moeten we dit niet uit het oog verliezen. De organisatie spreekt ondanks de regen van een goede maar o zo gezellige. Er deden ongeveer 25 koppels mee waar uiteindelijk het team Veldhokke werd nummer 1, op de 2e plaats kwamen Ginus en Tinus en de met op de 3e plek de Pink lady.