HOOGEVEEN – Het korenfestival in Hoogeveen, dat nu zijn tiende jaar ingaat, is een levendige traditie geworden die de gemeenschap samenbrengt door de kracht van muziek. Met 500 koorleden die hun stemmen verheffen in harmonie, wordt de binnenstad een podium waar muziek en gemeenschapsgevoel samensmelten.

De twaalf regionale koren, die zich verzamelden in de Hoofdstraat, boden een diversiteit aan liederen die de rijke culturele tapestry van de regio weerspiegelen. Ondanks de uitdagingen van de renovatie van de Hoofdstraat-Zuid, toonden de koren hun flexibiliteit en vastberadenheid door dichter bij elkaar te staan, waardoor een intiemere sfeer ontstond die de toeschouwers dichter bij de uitvoeringen bracht. Elk half uur begon een nieuw koor met hun optreden, waardoor een continue stroom van muziek ontstond die de luisteraars van de ene ervaring naar de andere leidde.

Op vier locaties in de binnenstad klonk de echo van zangstemmen, een getuigenis van de passie en het talent van elke koorlid. De bezoekers, die in grote getale kwamen, werden getrakteerd op een dag vol muzikale verrukking, waarbij elk optreden een unieke sfeer en emotie overbracht. Het korenfestival is niet alleen een showcase van zangtalent, maar ook een viering van gemeenschapszin en de verbindende kracht van muziek. Het is een evenement dat herinneringen creëert en de harten van jong en oud verwarmt, en het is duidelijk dat de tiende editie van het festival een resonantie heeft achtergelaten die nog lang zal nagalmen in de straten van Hoogeveen.

Door Henk Boer

Geef een reactie