PESSE – Het GigaG Festival in Pesse is een jaarlijks terugkerend feest. Dat bekend staat om zijn levendige sfeer en diverse line-up van artiesten. Dit jaar, op 23 mei 2024, viert het festival zijn 15e editie, een bijzondere mijlpaal. Die extra feestelijk zal worden aangekleed. Met optredens van geliefde artiesten zoals Jannes, René Karst, Mooi Wark, Monique Smit en DJ Roy belooft het een avond te worden vol muziek en dans. De presentatie van de avond is in handen van William Bossong, die ongetwijfeld zorgt voor een vlotte en vermakelijke overgang tussen de acts.

De feesttent, gelegen aan de Hendrik Reindersweg 5, biedt ruimte aan een groot aantal bezoekers en is uitgerust met speciale voorzieningen om het evenement toegankelijk te maken voor iedereen, inclusief een rolstoelenvak dicht bij het podium en aangepaste toiletvoorzieningen. De Knollenplökkers zullen de bezoekers verwelkomen met hun vrolijke muziek, waardoor men al zingend en dansend de tent kan betreden.

De inzet van vrijwilligers speelt een cruciale rol in het succes van het GigaG Festival. Door de jaren heen heeft het festival kunnen rekenen op een toegewijde groep mensen die ervoor zorgen dat alles op rolletjes loopt, van parkeerhulp tot een gratis garderobe. Hun harde werk en enthousiasme maken elk jaar weer een onvergetelijke ervaring mogelijk voor alle bezoekers.

Voor degenen die de festiviteiten niet willen missen, is de kaartverkoop al in volle gang. Tickets zijn online verkrijgbaar voor € 12,50 via de officiële website van het festival, en voor € 15,- aan de kassa op de dag van het evenement zelf. Het is een avond die belooft te bruisen van energie en gemeenschapsgevoel, waar muziekliefhebbers en feestgangers samenkomen om te genieten van een breed scala aan optredens en entertainment. Met elke editie bouwt het GigaG Festival voort op zijn reputatie als een van de hoogtepunten van het jaar in Pesse, een evenement dat zowel de lokale gemeenschap als bezoekers van ver daarbuiten samenbrengt. Het aftellen is begonnen, en de opwinding is voelbaar; het 15e GigaG Festival staat klaar om geschiedenis te schrijven als een avond om nooit te vergeten.

Door Henk Boer

Geef een reactie