Hoogeveen – Heb jij een mooie film en wil je die graag op het grote doek laten zien? Doe dan mee aan het 8e NOVA Jongeren Filmfestival in Hoogeveen. NOVA-Noord organiseert voor de 8e keer het NOVA Nationale Jongeren Filmfestival. Dit jaar wordt het festival georganiseerd in Hoogeveen op zondag 19 november as. Het festival wordt ondersteund door de gemeente Hoogeveen en de Stichting Welzijnswerk Hoogeveen.

Iedereen tot 24 jaar kan deelnemen met een of meerdere films. De films mogen niet langer zijn dan 30 minuten en het thema is vrij. Je film mag geen kwetsende beelden bevatten (zie het reglement). Ook de beginnende filmer is welkom.

De films worden gejureerd door een deskundige jury, bestaande uit een bekend persoon uit Hoogeveen, een NOVA geaccordeerd jurylid en een deskundige uit de filmwereld. Er wordt gejureerd in 3 categorieën: tot 16 jaar, van 16 tot 19 jaar en van 19 tot 24 jaar. Voor iedere filmer is er een certificaat en een herinnering aan de deelname. De prijzen zijn: Voor iedere leeftijdscategorie een 1e en een 2e prijs. Een publieksprijs, een prijs voor de beste geluidstoepassing en het beste camerawerk. Prijs voor de beste film uit Hoogeveen.
De hoofdprijs, het laureaat, is een Full HD-action camera beschikbaar gesteld door Foto Bakker. De beste film zal in 2018 vertoond worden op het Nederlandse NOVA Filmfestival.

Tijdens het juryberaad is er een wedstrijd voor de beste vlog of film die gemaakt is met de mobile telefoon. (Max 3 min) Het NOVA Jongeren Filmfestival werkt altijd samen met andere amateurdisciplines. Er zijn dit jaar dan ook minimaal twee optredens van jongeren op het gebied van zang en muziek of dans. Hiermee krijgen zij de kans hun capaciteiten op een groter podium te tonen.

Het NOVA Jongeren Filmfestival vindt plaats in Buurtcentrum “het OOR” van Goghlaan 7 in Hoogeveen (10 min lopen van het station). De start van het festival is om 13.15 uur (zaal geopend vanaf 12.45 uur) en duurt tot 18.30 uur.

Doe je mee?
Het reglement en het inschrijfformulier kun je vinden op de site van www.nova-noord.nl. Zorg ervoor dat je films en het inschrijfformulier (hier te downloaden ) uiterlijk 21 oktober binnen zijn bij, (Spelregels)

NOVA Jongeren Filmfestival 2017
p/a Kromme 32 9431 HM Westerbork
Of via We Transfer naar bvgelderen@planet.nl.
Wil je meer weten, neem dan contact op met Bianca van Gelderen, via tel 0593-332116/ 06-21456523 of e-mail bvgelderen@planet.nl

Door Henk Boer

Geef een reactie