Evenementen,  Informatie

Het 8ste nova jongeren filmfestival in Hoogeveen.

Hoogeveen – Om jongeren een platvorm te bieden voor hun producties organiseert NOVA-Noord onder auspiciën van de van NOVA ieder jaar een Jongeren Film Festival.

Jongeren uit Nederland België en Duitsland doen mee aan dit bijzondere filmfestival. Maar natuurlijk ook jongeren uit Hoogeveen, en Midden- Drenthe. Alle films worden gedraaid op een groot scherm en dat is bijzonder voor de cineasten. Want wat is er mooier dan jouw film op een echt groot scherm te zien met veel publiek.

Het niveau is van beginnende filmer tot geoefende filmer, daarom jureren wij ook in twee leeftijdscategorieën, tot en met 17 jaar en 18 tot 23 jaar. Er zijn 18 films geselecteerd, speelfilms, videoclips, maar ook mooie documentaires zoals een kijkje achter de schermen bij het Shakespeare theater van Thomas Bunink.

De jury bestaat uit 3 juryleden, een jonger jurylid, een geaccordeerd jurylid van de NOVA en een deskundige uit de filmwereld. Na iedere film zal onze presentatrice, Erin Peeters, de juryleden vragen om hun mening en advies te geven aan de cineast.

Na afloop krijgt iedere cineast een certificaat en herinnering. Er is een 1ste en 2de prijs voor elke leeftijdscategorie. Ook zal er een publieksprijs uitgereikt worden. De hoofdprijs is een action camera. Ook ouderen kunnen hier geweldige mooie films komen bekijken. Maar we hopen vooral veel jongeren in de zaal aan te treffen. Zij kunnen weer inspiratie opdoen voor het volgende jaar. Iedereen is dus van harte welkom. Het festival is mogelijk gemaakt door subsidie van de gemeente Hoogeveen. De start wordt verricht door wethouder Erik Giethoorn uit Hoogeveen.

Organisatie is in handen van NOVA-Noord. En word gehouden op zondag 19 november in het buurtcentrum “het OOR” aan de van Goghlaan 7 in Hoogeveen. De zaal is open vanaf 12.45. Waar Erik Giethoorn  om 13.15 uur de opening zal doen.