Hoogeveen – In Museum De 5000 Morgen is van 7 maart tot 10 mei de tijdelijke expositie “Het Dwingelderveld in Geuren en Kleuren” te zien. De schilders Gerard van de Weerd, Elvira Dik, Gijs Kos en de kunstfotograaf Carmen Gonzalez laten u het Dwingelderveld door hun ogen zien. Een verrassende kijk op dit unieke natuurgebied in Drenthe.

Iedereen die wel is in Nationaalpark het Dwingelderveld is geweest weet dat het een prachtig stuk Drenthe is met verschillende landschappen, mooie vergezichten en een bloeiende flora en fauna.

Tijdens uw bezoek aan de expositie kunt u ook kennismaken met een klein gedeelte van deze flora en fauna. Deze bijzondere combinatie van kunst en natuur wordt mogelijk gemaakt door het Instituut Voor Natuureducatie en duurzaamheid (IVN) en Natuurmonumenten.

Speciaal voor het Dwingelderveld is een kunstboek ontwikkeld waarin verschillende werken van diverse kunstenaars te zien zijn. Een gedeelte van deze werken wordt tijdens de expositie tentoongesteld. In het boek staan al deze werken afgebeeld, aangevuld met enkele interviews. Het boek reist met de expositie mee en is te koop voor € 19,95. De opbrengst van de boekverkopen komt ten goede aan Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer.

Door Henk Boer

Geef een reactie