HOOGEVEEN – ‘Heet van de naald, vers van de pers, het nieuwe Molenboek’ is uit. Na dat burgemeester Loohuis het eerste exemplaar uithanden van de drie autuurs kreeg. Sprak hij zijn waardering uit, zowel voor de molenaars als voor de auteurs van dit boek. En voor de jarenlange inzet die nodig waren om dit boek tot stand te kunnen brengen.

Die Luyden van’t Hooge Veene
Het was lekker druk in de molen De Zwaluw van Hoogeveen, afgelopen zaterdag waar de boek presentatie plaats vond. Drie van de leden van de Die Luyden van’t Hooge Veene presenteerden samen hun geschreven Molenboek. Geen boek van horen van zeggen. Maar van veel brononderzoek, gekoppeld aan ooggetuigen waar mogelijk. De auteurs trakteerden de bezoekers op pannenkoeken. Eregasten waren de hoofdmolenaar Hans Valkenhoff, burgemeester Loohuis en de vertegenwoordiger van de eigenaar molen.

Voorafgaand aan de presentatie. Werd er verteld over de verkering tussen de molenmuis en de kerkmuis. “Jazeker, wij kunnen ook verhalen vertellen. Maar we onderscheiden die wel van historisch onderzoek. En soms is een verhaal heel mooi, zolang die dat onderzoek niet in de weg zit”.

De presentatie van het boek ‘De wind waait, of de wind waait niet’ bij boekhandel !Pet.

Door Henk Boer

Geef een reactie