Hoogeveen – Wethouder Gert Vos opende gistermiddag 7 oktober samen met voormalig tweevoudig wereldkampioen op de zestig meter sprint Nelli Cooman het Activum geopend, hét nieuwe sporthart van Hoogeveen.

Onder tromgeroffel van drie Hoogeveense trommelslagers kwam wethouder Gert Vos speciaal voor deze gelegenheid met een parachute aan op de atletiekbaan. Om vervolgens met Nelli Cooman en kinderen van Hoogeveense sportverenigingen het vuur van het Activum te ontsteken. Na de toespraken en een rondleiding door het gebouw is de eerste officiële wedstrijd in Het Activum gespeeld door spelers van het nationale Opening Activum3 heren rolstoel basketbalteam. Hét sporthart van Hoogeveen klopt!

Dit is het Activum
Het Activum ligt letterlijk in het hart van de campus onderwijs en sport in het Bentinckspark. Een sportpark waar je inmiddels u tegen zegt. Met onder andere nieuwe accommodaties voor de twee voetbalverenigingen en een atletiekbaan van topkwaliteit. Een unieke plek voor scholieren, sporters en recreanten midden in Hoogeveen.

Het Activum heeft twee sporthallen en een gymzaal. Overdag wordt de sporthal gebruikt voor gymlessen van het voortgezet onderwijs. ’s Avonds en in de weekenden sporten de verenigingen in het Activum. De topsporthal telt 1.100 vaste tribuneplaatsen. De capaciteit kan worden uitgebreid tot 2.100, zodat er grote sportevenementen plaats kunnen vinden. Het gebouw heeft twaalf kleedkamers en een gezamenlijk sportcafé voor de gebruikers van de atletiekbaan en het Activum.

Sportcafé en praktijk voor fysiotherapie
Vanuit het trendy sportcafé heeft u een mooi uitzicht over de atletiekbaan en de topsporthal. Het sportcafé is een prachtige accommodatie geworden die past bij de regionale uitstraling van het Bentinckspark en het Activum.
De praktijkruimte in het Activum is verhuurd aan fysiotherapeut Christiaan Brouwer. Hij is sportfysiotherapeut en wil zich naast de behandeling van blessures gaan richten op het voorkomen van blessures.

Duurzaam gebouw
Het Activum gaat ook een stevige bijdrage leveren aan de gemeentelijke duurzaamheidsambities. Zo is het ‘gasloze’ gebouw voor de warmtelevering en koeling aangesloten op het warmte-koudeopslagsysteem van de Waterleidingmaatschappij Drenthe. Dit systeem wordt gevoed door de winning van leidingwater. De stroom wordt voor een groot deel opgewekt via de ruim 900 zonnepanelen die op het dak van het Activum liggen. En in het hele gebouw is gebruikt gemaakt van energiezuinige Led verlichting.

Vandaag ‘Open huis’
Wethouder Gert Vos: ‘Als je rond loopt in het Activum gaat je hart als sportliefhebber sneller kloppen. Ik ben heel erg trots op deze prachtige, sportieve aanwinst voor Hoogeveen. Ik nodig iedereen daarom uit om vandaag (zaterdag 8 oktober, vanaf 15.00 uur) een kijkje te komen nemen tijdens het open huis. Ik verzeker u dat het de moeite waard is! Naast het bekijken van de sporthal zijn er die dag genoeg andere activiteiten om aan deel te nemen. Sporthelden als Sem Schilt, DOS’46, landelijk korfbalkampioen TOP, basketbalclub Donar en Tresor Dance Center verzorgen clinics en demonstraties. Vanaf 15.00 uur is er de mogelijkheid voor het inschrijven van de clinics (gratis deelname). Kom op tijd want vol is vol! De band Alice Springs sluit de dag om 20.00 uur af met een knallend feest. Het programma en meer informatie is te vinden op www.hoogeveen.nl/bentinckspark.

Door Henk Boer

Geef een reactie