HOOGEVEEN – Het Stadslichtfestival Hoogeveen heeft de eer om de Hoogevener van het jaar 2023 te zijn. Dat werd bekendgemaakt in de Tamboer tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente. De jury was onder de indruk van het lichtspektakel dat in december veel bezoekers trok. Er waren laserlichtshows, een kerstmarkt en optredens van lichtkunstenaars. Het was de tweede keer dat het festival werd georganiseerd. De organisatie neemt de prijs over van Merel Ek, de politiek verslaggever van Hart van Nederland die vorig jaar won.

“De Hoogevener van het Jaar 2023 is een voorbeeld van hoe je mensen en organisaties met elkaar kunt verbinden voor een mooi doel: Hoogeveen laten stralen”, aldus de jury. “We willen ook alle organisaties en vrijwilligers bedanken die hebben meegewerkt aan dit evenement.”

Jan Stam, een van de organisatoren, was blij verrast met de prijs. “We hadden een paar jaar geleden het idee om een jaarlijks evenement te starten. De Noorderlichtjesparade was gestopt, dus we dachten: laten we iets nieuws doen. Door corona konden we niet meteen beginnen, maar in 2022 lukte het wel en in 2023 ook. We zijn heel blij met de prijs.”

Speeds burgemeester Karel Loohuis

Priscilla Boertien jong Hoogevener samen met, het Stadslichtfestival Hoogeveen.

Door Henk Boer

Geef een reactie