Hoogeveen – Tijdens het Noord Nederlands Stijldans Kampioenschap in Steenwijk streden vele paren om op het podium te komen.

De Dansschool Schadenberg vertrok met 13 paren naar het Fletcher Hotel in Steenwijk en na een lange dag konden ze weer naar huis met een lading aan medailles. Joran en Melissa Weggemans zijn de dubbelvouwdig kampioen in hun categorie ballroom en latin. Giovanni Klopstra werd met zijn Lisa Lubeck kampioen in de latin in de volwassenencategorie. Bij de senioren kunnen Alex v. Elsland en Catharina Jansen zich kampioen ballroom noemen. Daarnaast behaalden Jimmie Lee Veldman en Anneke ten Hove de tweede plaats in de ballroom Alex en Catharina tweede in de latin.

Voor het eerst dit jaar was de Mix en Fix klasse, dit is een challenge waar iedere danser met iemand anders mocht dansen. Ilse Snippe had hier de leiding over haar moeder en zij behaalde samen de finale net zoals Giovanni Klopstra met Joran Weggemans Lily van Breugel met Jan Timmerman en Luco v. Eijk met Kim Lubeck.

Een succesvol kampioenschap voor de dansers en we kunnen met recht zeggen de danssport leeft weer in het Noorden van Nederland.

Door Henk Boer