Nieuw Moscou – Gisteravond was er de toneeluitvoering, van de klucht “Het Veenspook”. Door toneelvereniging Plat op pad uit Nieuw Moskou.

In een uitverkochte zaal voor de 13e keer werd opgevoerd. De klucht speelde zich af in een oude verlopen herberg aan de rand van de Duitse grens. De eigenaresse houdt het hoofd boven water door samen met een mede Compaan goederen naar Duitsland te smokkelen. Maar plotseling komt er een nieuwe en fanatieke grenscommies op de proppen. Wat er rest is naar een oplossing zoeken.

Het veenspook
De haan die tijdens de opkomst de kip betreed.

Bij het open van het doek begon het al hilarisch. Bij het opkomen van de eerste spelers was het de haan die de kip inmiddels betreden had. Die onder de tafel leefden. Later op de avond herhaalde zich dit nog eens. De klucht werd na afloop met een oor verdovend ovationeel applaus beloond.

In de pauze werd er een bingo gehouden met leuke prijzen. En met na afloop werd er gezelligheid gecreëerd door enkele tafels bij te schuiven om de avond voort te zetten.

Duizendste bezoeker bij Plat Op Pad
Het grootste deel van de voorstellingen vonden plaats in Het Buurthuis. En waar ook de 1000e bezoeker van dit seizoen de toegang is gepasseerd. die werd verrast met een fors boeket bloemen.

Het veenspook
Het veenspook

Meer foto’s

Door Henk Boer

Geef een reactie