HOOGEVEEN – De laatste les voor de jeugd van HSV Het Vette Baarsje was het vissen in praktijk aan de valkenlaan. Hier moesten de jonge cursisten laten zien wat ze in de theorielessen én praktijklessen hadden geleerd.

foto het vette baarsje ©

In de lessen van afgelopen periode kwamen alle aspecten van het vissen voorbij. Wat ben je allemaal nodig aan materiaal, en hoe ga je er mee om. Tijdens de cursus was het een rode draad om met de vaste stok te vissen van rond de 4 meter om het geleerde in de praktijk te brengen.

Ook een eigen tuigje maken was een onderdeel van de cursus. Want als je straks aan het water komt en je tuigje gaat stuk is het natuurlijk handig dat je weet hoe je verder kunt vissen. Maar ook respect voor de natuur kwam voorbij. Zo leerden de kinderen over waar de vis leeft, planten, en verschillenden soorten vis die hier voorkomen. Maar natuurlijk werden ook de visgeheimen besproken. Woensdagmiddag mochten alle kinderen uit handen van Be Kleine van het Vette baarsje hun visdiploma ontvangen. Het Vette Baarsje organiseert met regelmaat activiteiten voor kinderen en natuurlijk voor hun leden.

Hoogte punten
????????????????????????????????????

Hoogeveense puledagen kunnen ook van start

HOOGEVEEN - De jaarlijkse Pulledagen gaan in juli en augustus door.Dat heeft bedrijfsleider Toni Melenhorst van !pet boekverkopers donderdagavond op ...

Lees meer ...

Winkelen in coronatijd

Tekst (column): Nieuws voor vandaag / 13-03-2021HOOGEVEEN – In de coronatijd is de ene winkel gesloten omdat de overheid dat ...

Lees meer ...


%d bloggers liken dit: